На Дніпропетровщині триває підготовка до пожежонебезпечного періоду

На Дніпропетровщині триває підготовка до пожежонебезпечного періоду

Фото: ДП "Ліси України"

В Дніпропетровській області готуються до пожежонебезпечного періоду.

Про це повідомляє Східний лісовий офіс у Фейсбуці.

Запобігання лісовим пожежам стоїть перед лісівниками як одне з ключових завдань. Протягом усього періоду, коли існує загроза пожеж, проводяться заходи з профілактики.

Працівники філії «Новомосковський військовий лісгосп» спільно з підрозділом Головного Управління ДСНС України в Дніпропетровській області організували тактико-спеціальні навчання, де вони перевірили ефективність застосування різних методів пожежогасіння в умовах, що найбільше наближені до реальних ситуацій.

Під час таких навчань вони відпрацювали координацію дій, перевірили готовність спеціальної техніки та особового складу до можливих надзвичайних подій у лісових масивах.

Ці спільні тренування проводяться регулярно, щороку, для підвищення готовності лісівників до виникнення надзвичайних ситуацій у лісах. Крім того, вони сприяють підвищенню рівня професійної майстерності та покращенню взаємодії між різними підрозділами.

Нагадаємо, протягом минулої доби, 4 квітня, вогнеборці Дніпропетровщини загасили 41 пожежу.

Необхідно дотримуватися правил пожежної безпеки неподалік від лісів, степів та інших відкритих територій.

Пам'ятайте, що спалювання сухої рослинності та її залишків може призвести до адміністративної або кримінальної відповідальності згідно з чинним законодавством.

Сума штрафу за самовільне випалювання рослинності або її залишків (стаття 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення) для громадян становить від 3 060 до 6 120 гривень.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну