За матеріалами СБУ судитимуть ще 5 зрадників, які стріляли в українських воїнів

За матеріалами СБУ судитимуть ще 5 зрадників, які стріляли в українських воїнів

Фото: СБУ

Служба безпеки зібрала доказову базу і передала в суд матеріали на ще п’ятьох зрадників, які воювали проти Сил оборони на сході України.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

На початку повномасштабного вторгнення РФ вони проживали у тимчасово окупованій частині Донецької та Луганської областей. Звідти добровільно «мобілізувалися» до окупаційних угруповань Південного військового округу РФ.

У лавах російських військ чоловіки штурмували українські міста на східному фронті та зводили фортифікаційні споруди, зокрема так звані «зуби дракона».

У лютому цього року зловмисники потрапили у полон українських захисників під час боїв у районах Авдіївки, Мар’їнки та Бахмута.

Нагадаємо, СБУ затримала 6 проросійських інтернет-агітаторів у 4 областях, у тому числі двоє — на Дніпропетровщині.

Серед затриманих військовою контррозвідкою СБУ – снайпер ворожого підрозділу, який у червні 2022 року обстрілював позиції Сил оборони у Сєвєродонецьку, а згодом воював на Донеччині.

Ще один бойовик – спочатку був санітаром евакуаційного підрозділу медичного взводу окупантів, але невдовзі пройшов «курси» з тактики ведення бойових дій в умовах міської забудови. Після цього зрадника призначили командиром штурмового відділення та перекинули під селище Білогорівка на Краматорському напрямку.

Інші троє затриманих – брали участь у «м’ясних» штурмах Авдіївки та Мар’їнки, а також захоплювали місто Рубіжне на Луганщині.

Наразі слідчі СБУ повідомили фігурантам про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:
  • частини 1, 2 статті 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • частина 7 статі 111-1 (колабораційна діяльність).
Зловмисникам загрожує довічне ув’язнення.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну