СБУ викрила шістьох агітаторів РФ, серед них — блогерка з «медіа-пулу» Медведчука

СБУ викрила шістьох агітаторів РФ, серед них — блогерка з «медіа-пулу»  Медведчука

Фото: СБУ

Служба безпеки України затримала 6 проросійських інтернет-агітаторів у 4 областях, у тому числі двоє — на Дніпропетровщині.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

У Дніпропетровській області викрили колишнього правоохоронця, який вихваляв окупантів. Іншим правопорушником став мешканець Новомосковська, який у своїй соцмережі поширював фейки про Сили оборони, які воюють на передовій.

У Києві затримали блогерку, яка виправдовувала підривну діяльність колишнього нардепа-зрадника Медведчука та колаборанта Стремоусова на власних сторінках у Telegram, TikTok, Instagram. Її загальна аудиторія — понад 100 тисяч.

Окрім того, зловмисниця проводила платні онлайн-семінари щодо ухилення від мобілізації в Україні.

На Донеччині затримали жителя прифронтового району, який закликав бомбардувати Київ та героїзував дії ворожого угруповання «Ахмат».

На Черкащині викрили депутата Чигиринської міськради, який публічно виправдовував воєнні злочини окупантів та чекав на захоплення області. Він поширював серед свого оточення антиукраїнські публікації з прокремлівських каналів, які доповнював своїми дописами.

Крім того, злочинець зв'язувався з колишнім нардепом-зрадником від забороненої Партії регіонів Володимиром Олійником, який переховується за кордоном. Йому чоловік повідомляв дезінформацію, якою дискредитував українських воїнів та дані про настрої населення на Черкащині.

Депутат міської ради хотів втекти до РФ та планував зустріч з державним зрадником.

Інший затриманий мешканець Черкащини поширював заклики до збройного захоплення державної влади в Україні та виправдовував злочини окупантів у Бучі. Для цього він створив декілька Telegram-каналів, Фейсбук-спільнот та YouTube-канал.

Наразі усім 6 агітаторам повідомили про підозру за:

  • перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань — частина 1 статті 114-1;
  • виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників — частини 2, 3 статті 436-2 Кримінального кодексу України.



Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну