Що буде, якщо криворіжці вчасно не сплачуватимуть за світло під час воєнного стану

Що буде, якщо криворіжці вчасно не сплачуватимуть за світло під час воєнного стану

Фото: Перший Криворізький

Криворіжців попереджають про наслідки несвоєчасної сплати за світло.

Про це повідомляє компанія Yasno.

Мешканці Дніпропетровщини накопичили протерміновані борги за світло на суму 786 мільйонів гривень. Загальна сума боргів за світло по області становить 1,44 мільярди гривень.

Читайте також: Що робити криворіжцям, аби не залишитися без світла, коли отримали попередження про відключення.

За несвоєчасну сплату за послугу на криворіжців чекає:

  • відмова у наданні субсидії:
Так як, обов'язкова умова отримання субсидії на житло — своєчасна оплата за комунальні послуги, то Пенсійний фонд може скасувати субсидію через борги.

  • відключення електроенергії та додаткові витрати:
З початку року в Україні повернули відключення світла боржникам, які після отримання попередження не сплачують заборгованість або не укладають договір реструктуризації.

Якщо ж відключення сталося, то для того, щоб повернути світло, необхідно сплатити суму боргу та додатково за послуги відключення та підключення. Це може коштувати від кількохсот до кількох тисяч гривень.

  • примусове стягнення заборгованості через суд:
Постачальник має право вирішити проблему заборгованості через суд. У такому випадку клієнт повинен сплатити суму боргу, пені за кожен день протермінування та судові витрати, пов'язані з розглядом та вирішенням справи.

Щоб не допустити відключення світла та зайвих клопотів, необхідно вчасно сплачувати за світло — щомісяця до 20 числа. Це можна зробити одним зі зручних способів: через Особистий кабінет, мобільний застосунок, чат-бот у viber чи telegram, інтернет-банкінги чи на сайті Yasno.

Нагадаємо, криворіжці можуть онлайн відновити світло, яке відключили за борги.

Посилання скопійовано в буфер обміну