Втретє наново: історія про міжнародну тренерку та психологиню родом із Донеччини

Втретє наново: історія про міжнародну тренерку та психологиню родом із Донеччини

Фото: Перший Криворізький

У 2014 році Ользі Ботвіновій довелося тікати від війни Росії проти України з Донецька. У 2022 війна наздогнала жінку вдруге. Вона була вимушена евакуюватися з окупованого Херсону до Дніпра, де в її квартиру в багатоповерхівці поцілили росіяни. Відновившись після отриманих травм, Ольга все одно змогла продовжувати свою справу й мотивувати сотні українок та українців.

Сьогодні Ольга продовжує кар’єру бізнес-тренерки та збирає сотні учасників на своїх нетворкінгах і мотиваційних сесіях по всій Україні й навіть за кордоном. У 2023 році Ольга та її команда змогли поставити Національний рекорд України «Найбільша кількість людей, які одночасно поставили цілі розвивати Україну», а вже у 2024 році жінка отримала міжнародний орден Королеви Анни «Честь Вітчизни».

орден, нагорода

Авторка фото: Ольга Ботвінова

«Під час повномасштабної війни ми прийняли найголовніше рішення — залишатися вдома та продовжувати об'єднувати, мотивувати і надихати наших людей. За ці два роки ми втілили понад сто проєктів. Також ми проводимо заходи для українців у різних країнах світу», — говорить засновниця Botvinova education center, менторка та психологиня Ольга.
У кожному місті Ольга починала своє життя з нуля. Але жодна втрата не стала причиною здатися та опустити руки. Її це тільки більше надихало робити добрі справи, вірити в українців і мотивувати людей, які своєю чергою мотивують її.

люди, героїня

Авторка фото: Ольга Ботвінова

«Після влучання ракети в наш дім, я переживала синдром провини вцілілого, я не розуміла як жити далі. І в той момент прийшли люди. Вони писали, підтримували, надихали, вони питали мене: коли будуть наступні заходи, тренінги. Але тоді я навіть не могла встати з ліжка, але люди просто писали в соцмережах, телефонували, передавали квіти і маленькі такі листівки. Тоді я зрозуміла, що багато людей одночасно об'єдналися, щоб допомогти нам встати та продовжити життя. Тож якщо Бог мені дарував життя, то я не можу втратити таку можливість, я повинна щось робити», — говорить Ольга.

Більше про історію Ольги Ботвінової — в інтерв'ю героїні для «Першого Криворізького». Також дізнатися про наступні вебінари, тренінги від Ольги можна на її сторінці Botvinova education center.



Цей матеріал став можливим у межах програми «Єднання заради дії», що втілюється IREX за підтримки Державного департаменту США. Вміст є виключно відповідальністю онлайн-медіа «Перший Криворізький» і не обов’язково відображає погляди IREX та Державного департаменту США.

Відео: Денис Шабанін Тадеуш Бабеуш

Редактор: Альона Музика

Посилання скопійовано в буфер обміну