Криворожанки Олена Зеленська та Олена Гончарук увійшли до переліку «УП100. Сила Жінок»

Криворожанки Олена Зеленська та Олена Гончарук увійшли до переліку «УП100. Сила Жінок»

Фото: pravda.com.ua

Криворожанки Олена Зеленська та Олена Гончарук увійшли до переліку «УП100. Сила Жінок». Також серед номінанток спортсменка з Дніпра Ярослава Магучіх.

Про це йдеться на сайті Українська правда.

В Україні відзначили 100 жінок, які:
  • з перших днів повномасштабного вторгнення приєдналися до війська або стали волонтерками;
  • рухають науку та освіту, культуру та бізнес у найважчий період існування української держави.

«Українська жінка сьогодні — це про те, як, перемагаючи біль і страх, шукати сенси там, де їх інколи неможливо знайти, підніматися і йти далі. Ми відзначаємо сотню українських жінок, які наближають перемогу щоденною працею, самопожертвою та турботою про наступні покоління українців», — йдеться у повідомленні.


Олена Зеленська – Перша Леді України. Входить до списку 100 найвпливовіших людей 2023 року за версією журналу Time.

Олена Гончарук – директорка Національного центру Олександра Довженка (Довженко-Центр) – найбільшого кіноархіву України, в якому зберігається більше 7 000 найменувань художніх, документальних, анімаційних українських та закордонних фільмів та тисячі архівних документів з історії українського кіно.

У 2021 році Олена Гончарук очолила Довженко-Центр. За керівництва топменеджерки почалася системна робота над відновленням національної кінематографічної спадщини, а також оцифруванням старих плівок.

Після початку повномасштабної війни Довженко-Центр почав організовувати кінопокази українських фільмів у Київському метрополітені, а також за кордоном.

Ярослава Магучіх — легкоатлетка з Дніпра, яку визнали найкращою спортсменкою 2023 року.


Посилання скопійовано в буфер обміну