Криворіжці, чиї квартири постраждали від ракетних атак, отримають виплати

Криворіжці, чиї квартири постраждали від ракетних атак, отримають виплати

Фото: Pixabay

Майже 5 мільйонів гривень з міського бюджету отримають криворіжці, чиї квартири постраждали під час ракетних атак 12 березня. Також готуються документи й на виплати іншим постраждалим.

Про це повідомляє Управління преси та внутрішньої політики Криворізької міськради.

За весь час військової агресії РФ проти України у Кривому Розі з міського бюджету криворіжцям на відновлення пошкодженого/зруйнованого майна надали 118,6 мільйонів гривень.

У березні допомогу з міського бюджету отримають ще 3 792 криворіжці, на суму 24,6 мільйонів гривень.

В першу чергу допомогу з міського бюджету у розмірі 40 тисяч гривень на вирішення соціально-побутових питань надали 48 мешканцям найбільш пошкоджених квартир будинків на вул. Єгора Біркуна та вул. Віталія Власова. Загальна сума виплат становить майже 2 мільйона гривень. Також допомогу отримають 260 мешканців на усунення пошкоджень на суму 5,4 мільйона гривень та 23 мешканців на вирішення соціальних питань на суму 920 тисяч гривень.

У 2024 році у місті започатковано виплату матеріальної допомоги у розмірі 5 тисяч гривень учасникам бойових дій, які брали безпосередню участь у відсічі агресії РФ проти України та звільнені/демобілізовані з військової служби після 24.02.2022. У березні цю матеріальну допомогу отримають 110 учасників бойових дій та 2 бійці-добровольці, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України.

Для родин загиблих військовослужбовців також передбачені відповідні виплати, це й одноразова матеріальна допомога у розмірі 100 тисяч гривень на поховання, на виготовлення та встановлення намогильних споруд. Загалом, у 2024 році у міському бюджеті на пряму соціальну підтримку військовослужбовців та сімей загиблих Захисників і Захисниць України, учасників бойових дій передбачено 65 мільйонів гривень.

Крім вищезазначених допомог продовжується виплата матеріальної допомоги мешканцям, які опинилися в скрутному матеріальному становищі чи витратили значні кошти на лікування. Так, у цьому місяці 878 жителів отримають фінансову підтримку. З початку року таку допомогу отримали вже 1000 криворіжців на суму 4,3 мільйона гривень.

У березні ще 35 дітей з інвалідністю, які потребують забезпечення підгузками отримають допомогу у розмірі 20 тисяч гривень. Також 324 особи з інвалідністю з дитинства, в тому числі 25 осіб з інвалідністю з дитинства у віці від 18 до 23 років, які здобувають освіту в закладах освіти отримають допомогу у збільшеному розмірі – 10 тисяч гривень.

Також допомогу отримають 20 інсулінозалежних дітей та 230 дітей з інвалідністю та онкохворих дітей.

Крім того, у березні допомогу отримають:

  • 88 людей з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з безпосередньою участю в антитерористичній операції та операції об’єднаних сил у Донецькій і Луганській областях, відсічі агресії РФ проти України;
  • 9 членів сімей військовослужбовців, які загинули (померли), пропали безвісти в зоні проведення антитерористичної операції на сході України та операції об’єднаних сил у Донецькій і Луганській областях;
  • 6 дітей військовослужбовців, які загинули (померли), пропали безвісти в зоні проведення антитерористичної операції на сході України та операції об’єднаних сил у Донецькій і Луганській областях;
  • 67 людей з інвалідністю внаслідок війни, постраждалих внаслідок чорнобильської катастрофи;
  • 1372 постраждалий (потерпілий) від чорнобильської катастрофи та сім’ям померлих ліквідаторів аварії на ЧАЕС до Дня чорнобильської трагедії;
  • 17 дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, розмір допомоги 5 тисяч гривень (з початку року допомогу отримали 27 дітей) та інші категорії криворіжців.
Читайте також: У Кривому Розі облаштують офіс «Ветеран» за майже 12 мільйонів гривень.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну