Закликав до знищення України: очільник «виборчого штабу» Путіна отримав підозру

Закликав до знищення України: очільник «виборчого штабу» Путіна отримав підозру

Фото: СБУ

Підозру отримав очільник «виборчого штабу» Путіна, який закликав до знищення України.

Про це повідомляє Служба Безпеки України.

На основі даних, зібраних СБУ, керівник «виборчого штабу» Володимир Машков, який публічно закликав до знищення України отримав підозру у вчиненні злочину.

У СБУ зібрали свідчення щодо підривної діяльності російського громадянина Володимира Машкова, який пропагує агресивну війну проти України. Він входить до близького кола оточення Володимира Путіна та виступає на головних заходах у Москві на підтримку повномасштабного вторгнення РФ.

У грудні 2023 року Машкова було призначено співголовою «виборчого штабу» Путіна на так званих виборах президента Російської Федерації. На цій посаді він став ключовим пропагандистом у передвиборній кампанії кремлівського лідера.

За даними слідства, Машков публічно закликає до підтримки російських окупаційних угруповань, які ведуть війну проти України. Також він виправдовує знищення цивільної інфраструктури та захоплення території нашої держави.

Деструктивні заяви Машкова регулярно повторюються у ході «передвиборних турів» у різних регіонах Росії, а також під час візитів до тимчасово окупованих районів України. Більшість його пропагандистських виступів це «концерти-мітинги» та «зустрічі з виборцями».

Експертизи підтвердили факти його підривної діяльності на користь РФ. На підставі цих доказів Машкову повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: частина 2 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та статті 436 (пропаганда війни).

У травні 2023 року СБУ повідомила Машкову про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт за цими фактами вже направили до суду. Оскільки зловмисник перебуває на території Росії, тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Також ми раніше писали про те, що СБУ заявила про підозру російським генералам, які командували авіаударами по Києву.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну