Продукти дорожчають, а одяг дешевшає: ціни на Дніпропетровщині у лютому

Продукти дорожчають, а одяг дешевшає: ціни на Дніпропетровщині у лютому

Фото: Перший Криворізький

У лютому 2024 року індекс споживчих цін в Дніпропетровській області збільшився на 0,1% порівняно з січнем.

Про це повідомляє Держстат.

Продукти харчування та безалкогольні напої загалом подорожчали на 0,1%. Найбільше підвищилися ціни на яловичину — 6,4%. На 5,5% зросли ціни на овочі, зокрема, на 11,5% на огірки та на 10,8% на картоплю. На 1,0-4,2% здорожчали маргарин, масло, сири, сметана та вершки, фрукти.

Однак, ціни суттєво знизилися на свинину (на 6,5%), крупи гречані (на 5,1%) та на 1,0–3,0% – на сало, цукор, птицю, олію соняшникову.

Також спостерігалось підвищення цін на алкоголь та тютюн — на 0,6%. Перш за все це пов'язано зі зростанням вартості тютюнових виробів на 1,1%.

Одяг і взуття подешевшали ж на 4% та на 3,1% відповідно. Загалом — на 3,6%.

Медицина в області здорожчала на 0,6%. Це пов'язано з підвищенням цін на амбулаторні послуги (на 1,6%), ліки (на 0,5%) та послуги лікарень (на 0,3%).

У той час, як ціни на транспорт знизилися на 0,2%. Зокрема, квитки на потяги здешевшали на 4,9%, а на транспорт — на 0,9%.

Фіксується й підвищення цін на 1,5-0,3% на послуги ресторанів та готелів, у сфері відпочинку та культури, на послуги закладів освіти, предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про зміни цін по всій Україні загалом.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну