Росіяни випустили маніпулятивне агітаційне відео про вибори у РФ

Росіяни випустили маніпулятивне агітаційне відео про вибори у РФ

Фото: Перший Криворізький

Мережею шириться пропагандистський агітаційний ролик про вибори президента Російської Федерації, в якому актори грають українських військовослужбовців.

За сюжетом пропагандистського ролику українські військові терміново залишають свої позиції і можуть взяти лише найнеобхідніше. Один з них намагається взяти з собою собаку, за що отримує від командира удар ногою. Захисник залишається з собакою на позиції, яку займають російські окупанти.

Вони питають українця, чому він не пішов з іншими, на що той відповідає: «Я не мав вибору». «Тепер у тебе буде вибір», — відповідає окупант. Мовляв, можеш лишити собаку, але водночас натякають на вибори в Росії. Крупним планом пропагандисти демонструють плакати про вибори президента РФ, які відбудуться у березні цього року.

Актори в агітпроп-ролику говорять доволі хорошою українською, недолугі фейки на кшталт “розпові вчительке”, відео про нібито розстріл цивільної автівки українськими військовими, яке спростувало Головне управління розвідки та інші, які легко ідентифікуються українцями, як ІПСО, пропагандисти вже рідше використовують.

Вочевидь, ці відео розраховані на українців, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях або депортовані в РФ, як тисячі маріупольців.

Як повідомляє Запорізька обласна державна адміністрація, у мешканців тимчасово окупованих територій члени «виборчкомів» зі скриньками та в супроводі озброєних силовиків збирають голоси в підтримку Путіна. «Вони прийдуть в кожен дім, зупинятимуть на вулицях, відвідають соціальні установи», — йдеться у повідомленні.

З 15 по 17 березня людей зганятимуть на виборчі дільниці, щоб виконати завдання від Кремля і місцевих колаборантів: зібрати підтримку диктатора на рівні 94%.

Маніпуляції в агітаційному відео

Відео містить одразу декілька маніпуляцій: термінове залишення позицій українськими військовими, погане ставлення до підлеглих командирами, заняття української землі росіянами, які нібито приносять з собою вибір.

Чи насправді в РФ є вибір

З 2000 року Володимир Путін займає керівні владні посади у РФ.


4 березня набуло чинності рішення Верховного суду РФ про відмову російському політику Борису Надєждіну в реєстрації кандидатом у президенти, який неочікувано для влади, отримав підтримку серед росіян.

Також присутня маніпуляція щодо тварин, якими наші захисники опікуються навіть на передовій, чому є низка підтверджень.

Українські військові намагаються евакуювати з небезпечних зон тварин та знайти їм нових господарів, в чому їм допомагають волонтерські організації та небайдужі українці.




Посилання скопійовано в буфер обміну