До 15 років тюрми загрожує екснардепу Мураєву за колаборацію з РФ

До 15 років тюрми загрожує екснардепу Мураєву за колаборацію з РФ

Фото: СБУ

СБУ завершила попереднє розслідування щодо керівника забороненої партії "Наші" та колишнього народного депутата Євгена Мураєва, який винен у підривній діяльності на користь РФ. Він використовував свій контрольований телеканал "Наш" для поширення кремлівської пропаганди в Україні.

Про це повідомляється в офіційному telegram-каналі Служби Безпеки України.

Мураєв використовував свій телеканал для поширення вигаданої інформації про внутрішню ситуацію в Україні, допомагаючи агресору в його спробах дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію перед повномасштабним вторгненням РФ.

У зв'язку з цим в лютому 2022 року були введені санкції Ради національної безпеки і оборони України щодо його телеканалу.

Експертизи, проведені за ініціативою Служби безпеки, підтвердили факти антиукраїнської діяльності чоловіка.

На підставі зібраних доказів колишній депутат обвинувачується за двома статтями Кримінального кодексу України: державна зрада та порушення рівноправності громадян за різними ознаками.

За цими злочинами зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що восени 2022 року співробітники СБУ провели обшуки у місцях проживання та офісах Мураєва в Києві. За адресами було вилучено готівку в російських рублях, зброю, а також комп'ютерну техніку і мобільні телефони із доказами його злочинної діяльності.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну