Криворіжці з інвалідністю можуть отримати виплати: хто та скільки

Криворіжці з інвалідністю можуть отримати виплати: хто та скільки

Фото: Перший Криворізький

У Кривому Розі грошову допомогу у сумі 3 250 гривень за розширеною програмою можуть отримати особи з інвалідністю та діти з інвалідністю, які одночасно відповідають декільком критеріям.

Про це повідомляє виконавчий комітет Криворізької міської ради.

Матеріальну виплату можуть отримати особи, які одночасно відповідають критеріям:

  • є особами з інвалідністю з дитинства та дітьми з інвалідністю, які отримують соціальну допомогу менше, ніж 3 250 гривень на місяць.
  • проживають на території України, окрім тимчасово окупованих територій;
  • не отримують допомоги на проживання переселенцям, крім тих, хто проживає на територіях активних або можливих бойових дій згідно з наказом Мінреінтеграції від 22.12.2022 № 309.
  • не отримують міжнародної цільової грошової підтримки від інших міжнародних організацій протягом періоду надання допомоги.

Додаткова допомога проводиться щомісяця, починаючи з лютого цього року, і триває 3 місяці. Її розмір визначається як різниця між 3 250 гривнями і отриманою соціальною допомогою. Але не менше 100 гривень на місяць.

Гроші виплачуються на банківський рахунок, або доставкою Укрпошти за фактичним місцем проживання без додаткових звернень. Перші виплати вже були проведені у лютому.

У випадку технічних проблем або для уточнення, чи включено особу до списків на виплату, можна звернутися на безкоштовну гарячу лінію Всесвітньої продовольчої програми ООН за телефоном: 0 800 600 122 (щоденно, з 08:00 до 18:00).

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну