Актуальне

Криворожанка створила петицію на сайті Кабміну щодо ситуації з опаленням

Криворожанка створила петицію на сайті Кабміну щодо ситуації з опаленням

Фото: Перший Криворізький

Мешканка Кривого Рогу Світлана Остапчук закликає містян підписати петицію щодо захисту прав абонентів Криворізької Теплоцентралі.

«З початку опалювального сезону абоненти АТ «Криворізька теплоцентраль» потерпають від холоду у власних домівках і отримують нарахування за послугу, яку отримують частково або не отримують взагалі, що є несправедливістю, зважаючи на те, що люди мають сплачувати додаткові витрати на електрику і газ для обігріву», — йдеться у тексті петиції.
Містянка вимагає:
  • Створення міжвідомчої робочої групи з включенням до складу представників ГС «ОСББ КРИВБАС» для проведення аналізу реальної ефективності підприємства, спроможності надавати послуги опалення своїм абонентам, розробки плану щодо його модернізації та децентралізації, оцінки перспектив на опалювальний сезон 2024-2025 роках;
  • Здійснення одноразового відшкодування абонентам АТ «Криворізька теплоцентраль» за опалювальний сезон 2023-2024 роках у розмірі 40% від загальної суми нарахувань за опалювальний період.

Нагадаємо, сьогодні біля міськвиконкому перед черговою сесією міськради криворіжці провели акцію у підтримку петиції «Ні сидіти в холоді, ні платити за обігрів атмосфери ми не будемо» щодо ситуації з опаленням у Кривому Розі. Містяни вимагали:
  • розробити і затвердити міську Програму розвитку у сфері теплопостачання, забезпечивши попереднє широке громадське обговорення цієї Програми; обов’язково передбачивши заходи з забезпечення захисту прав та інтересів споживачів;
  • негайно розробити та розпочати реалізацію схеми теплопостачання міста на основі оптимального поєднання централізованих та автономних систем теплопостачання.
На сесії петицію підтримали.

Депутатка міськради Наталя Шишка на своїй сторінці у соцмережі написала, що оптимізована схема теплопостачання міста була розроблена і погоджена міською радою в 2011 році. Її реалізація була розрахована на 14 років і мала завершитись у 2025 році.
“По реалізації оптимізованої схеми 2011 року не зроблено нічого не тільки на території обслуговування Теплоцентралі, а і Тепломережі також. На першому етапі мала бути виведена з експлуатації котельня Криворіжсталі, натомість збудовано і запущено кілька міні-котелень у Металургійному районі. Де воно?
Після розробки тієї Оптимізованої схеми у далекому 2011 році змінились нормативи, будівельні норми і правила. Та й Закон України "Про теплопостачання" вимагає здійснювати перегляд схем теплопостачання раз на 5 років. Однак це не робилось”, — написала Наталя Шишка.

Посилання скопійовано в буфер обміну