Оновлено

Холодомор 2023-2024: у Кривому Розі пройшла акція на підтримку петиції про стан теплопостачання

Холодомор 2023-2024: у Кривому Розі пройшла акція на підтримку петиції про стан теплопостачання

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 23 лютого, біля виконкому Криворізької міської ради пройшла акція на підтримку петиції про стан сфери теплопостачання міста. Документ набрав 1000 необхідних голосів за день.

Про це повідомляє журналіст «Першого Криворізького» з місця події.

Розгляд петиції включили до порядку денного сесії міської ради. Авторку петиції Світлану Остапчук не пустили на засідання.

У петиції йдеться про такі вимоги:
  • негайно розробити і затвердити міську Програму розвитку у сфері теплопостачання, забезпечивши попереднє широке громадське обговорення цієї Програми; обов’язково передбачивши заходи по забезпеченню захисту прав та інтересів споживачів;
  • негайно розробити та приступити до реалізації схеми теплопостачання міста на основі оптимального поєднання централізованих та автономних систем теплопостачання.


Оновлено 0 9:32:

Напередодні акції голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак у своєму Telegram-каналі прокоментував ситуацію із теплопостачанням у Кривому Розі.

«Ворожі удари дають про себе знати. Без тепла – частина будинків Кривого Рогу. Аварійні бригади працюють цілодобово. Відновлюють мережі, аби якнайшвидше повернути послугу людям», – йдеться у повідомленні.
За його словами, причин, які спровокували збій, декілька:
  • підрив Каховської ГЕС. Води для наповнення систем не було. Відтак, фахівці не мали змоги провести необхідні випробування;
  • перебої з електрикою, які виникали після атак агресора. Вони провокували перепади й у теплосистемі.

Планують комплексну програму з модернізації підприємства-теплопостачальника Кривого Рогу. Додатково шукають інвестора для цього.

Криворіжцям, чиї квартири були без опалення, проведуть перерахунок.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну