У Кривому Розі затримали проросійського агітатора

У Кривому Розі затримали проросійського агітатора

Фото: СБУ Дніпропетровської області

Служба безпеки України затримала проросійського агітатора у Кривому Розі.

Про це повідомляє СБУ Дніпропетровської області у Фейсбук.

У Кривому Розі виявили працівника металургійного підприємства, який займався антиукраїнською агітацією в інтернеті. Чоловік прихильник відеоігор, тому активно обговорював політичні теми з росіянами у ігрових чатах.

За допомогою особистого акаунту в мережі він поширював антиукраїнські повідомлення, підтримуючи так звану "спецоперацію" РФ і дискредитуючи Збройні сили України та уряд країни.

Також правоохоронці затримали двох агітаторів у Павлограді. Колишній працівник гірничодобувної галузі також виявився прихильником проросійських поглядів. У своїх соцмережах він захоплювався режимом Путіна та не визнавав військову агресію РФ проти України.

Інший мешканець Павлограду виправдовував збройну агресію і висловлював симпатії до політичного керівництва РФ. В мережі він активно розповсюджував дописи, у яких підтримував окупацію українських територій і героїзував дії ворога.

У ході розслідування працівники Служби вилучили мобільні телефони, які вони використовували у злочинній діяльності.

Наразі всім трьом чоловікам повідомили про підозру за виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України та глорифікацію її учасників – стаття 436-2 Кримінального кодексу України.



Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що на 15 років тюрми засудили агентку Федеральної Служби Безпеки Росії, яка коригувала удари по Кривому Рогу за допомогою «Орланів».

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну