Що насправді таке «Малоросія» і як росіяни використовують це слово задля пропаганди

Що насправді таке «Малоросія» і як росіяни використовують це слово задля пропаганди

Фото: Перший Криворізький

«Україну придумали поляки. Україна — штучна держава, створена за волею Сталіна». Російський президент Владімір Путін нещодавно дав інтерв'ю журналісту Такеру Карлсону, яке подивилась велика кількість людей. Пів години Путін викладав свою версію історії України та кілька разів наголосив, що «української нації ніколи не існувало».

Ще з 2014-го року прокремлівські політтехнологи почали активно використовувати по суті поняття «Малоросія». Але що насправді означає цей термін, та як Росія використовує його для просування своїх наративів?

Сучасне використання терміна «Малоросія» у російській пропаганді може мати негативну спрямованість та викликати обурення серед українців. Воно може бути спрямоване на підрив ідентичності та суверенітету України, намагаючись відтворити образ України як «маленької Росії» або «російської провінції». Використовуючи цей термін, російська пропаганда намагається зменшити значення української національної самосвідомості та підкреслити претензії Росії на вплив на Україну.

Для багатьох українців термін «Малоросія» образливий і викликає негативні асоціації. Українці прагнуть підкреслити свою національну самобутність та незалежність від Росії, тому що Україна є самостійною державою з власною культурою, мовою та історією, тож Росія, вживаючи цей термін, намагається контролювати світові й власне українські уявлення про Україну та її ідентичність.

Відео: Альона Музика Даніїл Токмаков

Редактор: Софія Скиба

Посилання скопійовано в буфер обміну