У Кривому Розі вшанували учасників бойових дій на території інших держав

У Кривому Розі вшанували учасників бойових дій на території інших держав

Фото: kr.gov.ua

Сьогодні, 15 лютого, у Кривому Розі, з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 35-ї річниці виводу військ з Афганістану, вшанували пам'ять воїнів-інтернаціоналістів.

Про це йдеться на офіційному вебсайті Криворізької міської ради.

Військовослужбовці та родини воїнів поклали квіти до пам’ятного знаку загиблим воїнам-інтернаціоналістам, що у парку Ювілейний Довгинцівського району.

У місті мешкає більше 2,4 тисяч воїнів-інтернаціоналістів. На їх соціальну підтримку у 2024 році з бюджету міста виділено майже 14 мільйонів гривень. Також збережено безкоштовний проїзд у комунальному транспорті, декілька разів на рік проводиться забезпечення продуктами харчування, виділяється матеріальна допомога на лікування тощо. Загалом, з 2014 року на соціальну підтримку ветеранів різних воєн та членів їх сімей з міського бюджету спрямовано понад 1,3 мільярди гривень.

Цього ж дня у міськвиконкомі вручили нагороди 55 воїнам-афганцям відзнаки міста. 25 відзнак виконкому Криворізької міської ради, з них 8 - нагрудні знаки «За заслуги перед містом». Знак І ступеня отримав Сергій Безрядін, учасник бойових дій в Афганістані, знак ІІ ступеня отримали учасники бойових дій в Афганістані Михайло Зизи та Олександр Крижов. Також, 30 інтернаціоналістів отримали нагрудний знак «За захист Криворіжжя».

Посилання скопійовано в буфер обміну