Поліція в Кривому Розі повністю припинила роботу наркосиндикату

Поліція в Кривому Розі повністю припинила роботу наркосиндикату

Фото: Перший Криворізький

Поліція Кривого Рогу ліквідувала залишки криворізького наркокартелю «Двадцятівські», який відновив свою роботу.

Про це повідомляє Національна поліція Дніпропетровської області

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Кривому Розі судитимуть 38 учасників криворізького наркосиндикату «Двадцятівські».

30-річний ув’язнений організатор групи «Двадцятівські» організовував поставки наркотиків з Єгипту. Він відновив виробництво метамфетаміну у Кривому Розі, а заробіток легалізував через купівлю автомобілів.

У ході спецоперації правоохоронці знешкодили три лабораторії для виробництва наркотиків. Одна із них дозволяла виготовляти до 30 кілограмів речовини щомісяця, що приносило дохід у понад 105 мільйонів гривень.

У вересні 2023року також затримали у Польщі трьох жінок-наркокур'єрів. У них вилучили 77 кілограмів подрібнених пігулок, з яких можна було зробити 30 кілограмів наркотиків.

Зловмисники були ключовими постачальниками метамфетаміну та канабісу по території України. Щоб їх не виявили, вони використовували схему розподілу "мастеркладів", які потрапляли до довірених оптових клієнтів. Вони проводили розрахунки виключно за допомогою криптовалюти.

Протягом року лідер групи заробив майже мільйон доларів. Він частину цих грошей легалізував через купівлю 44 автомобілів. Ці автомобілі потім використовувались у таксопарку. Решту грошей він витратив на розвиток наркобізнесу.

Усього слідчі вилучили майже 250 кілограмів різних наркотиків, які на чорному ринку коштують понад 98 мільйонів гривень. Крім того, вилучено «Криптоферму», лабораторне обладнання, зброю, набої, ручні дистанційні гранати із запалами, понад 3 мільйони гривень у різній валюті та 65 автомобілів вартістю понад 37 мільйонів гривень.

У результаті поліція затримала ще 12 учасників злочинної організації.

П’ятнадцятьом особам повідомлено про підозру, з яких одинадцятьом за:
  • незаконне виробництво, виготовлення, зберігання, перевезення, пересилання та збут наркотиків і прекурсорів — частини 2, 3 статті 307 та статті 311 Кримінального Кодексу України
  • створення та керівництво злочинною організацією чи участь у ній — частини 1, 2 статті 255 Кримінального кодексу України
  • вчинення кримінального правопорушення групою осіб за попередньою змовою — частина 4 статті 28 Кримінального Кодексу України
  • легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом — частина 3 статті 209 Кримінального Кодексу України
Чотирьом іншим учасникам за незаконне придбання, зберігання, збут наркотичних засобів, вчинений повторно – частини 2 статті 307 Кримінального Кодексу України.

Суд вже обрав запобіжний захід — тримання під вартою. За вчинені правопорушення зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Посилання скопійовано в буфер обміну