У Кривому Розі судитимуть учасників наркосиндикату

У Кривому Розі судитимуть учасників наркосиндикату

Фото: Поліція Дніпропетровської області

Судитимуть 38 учасників криворізького наркосиндикату «Двадцятівські».

Про це йдеться на сайті Поліції Дніпропетровської області.

До організації входило шість організованих злочинних груп, учасники яких забезпечували наркотиками майже всі регіони України. За результатами обшуків правоохоронці вилучили речові докази на 170 мільйонів гривень.

У 2022 році правоохоронці виявили та задокументували діяльність цієї кримінальної організації, яка виробляла та здавала метамфетамін. Зафіксовано всіх учасників, включаючи місця виробництва та шляхи постачання наркотиків.

Три місцевих мешканці з кримінальними зв'язками організували наркобізнес у Кривому Розі, залучивши шість підконтрольних організованих злочинних груп. Ці групи обирали учасників з відмінною фізичною підготовкою та зв'язками у сфері незаконного обігу наркотиків.

Особливістю цього угруповання була його автономія: окремі групи майже не взаємодіяли, використовуючи термін "друг" у спілкуванні. Це ускладнювало процес документування дій групи після затримання окремих її членів.

Виробництво метамфетаміну відбувалося в орендованих гаражах і одній з квартир. Угруповання розповсюджувало метамфетамін у пластикових трубочках, які запаювали термоклеєм різних кольорів в залежності від регіону. Прибуток від діяльності цієї організації становив понад мільйон доларів щомісяця.

27 лютого 2023 року правоохоронці провели спецоперацію, яка призвела до затримання організаторів та учасників групи. Проведено понад 200 обшуків, в результаті яких вилучено майно та наркотичні речовини на 170 мільйонів гривень.
Учасникам групи інкримінують кілька статей Кримінального кодексу України, зокрема, стосовно створення та керівництва злочинною спільнотою, незаконного виробництва та збуту наркотиків, а також незаконного поводження зі зброєю. Фігурантам може загрожувати до 12 років позбавлення волі разом із конфіскацією майна. Справа надійшла до суду для розгляду.

Посилання скопійовано в буфер обміну