Знайшов у сквері 58 патронів та незаконно їх зберігав: у Кривому Розі засудили чоловіка

Знайшов у сквері 58 патронів та незаконно їх зберігав: у Кривому Розі засудили чоловіка

Фото: Перший Криворізький (ілюстрація)

У Кривому Розі винесли вирок неодноразово судимому чоловіку, який знайшов у сквері в Центрально-Міському районі 58 патронів та носив із собою, таким чином незаконно зберігаючи їх.

Про це йдеться у вироку Центрально-Міського суду Кривого Рогу.

Читайте також: У комп`ютерному клубі Кривого Рогу у містянина виявили пістолет: що вирішив суд

14 вересня 2020 року, приблизно о 18:00, чоловік перебував у сквері біля розважального комплексу «Клондайк» на вулиці Петра Калнишевського в Центрально-Міському районі.

Там він знайшов на лавці 58 патронів калібру 7,62 мм, які знаходились у пакет. Далі продовжив їх незаконно носити та зберігати.

Наступного дня, 15 вересня, близько 13:30 поліцейські виявили у чоловіка вказані патрони та вилучили їх з кишені його шортів.

Згідно висновку експерта, боєприпаси призначені для стрільби з бойової нарізної вогнепальної зброї: автоматів АК-47, АКМ, ручного кулемета РПК-47 та інших. До стрільби придатні.

У суді чоловік повністю визнав свою провину та пояснив наступне.

Три роки тому він зустрів раніше незнайомого йому чоловіка, з яким вони почали вживати алкогольні напої. Через деякий час той чоловік десь пішов, залишивши свій пакет, та більше не повернувся.

Він вирішив не лишати пакет того чоловіка та забрав його з собою, попередньо оглянувши вміст пакету та побачивши в ньому патрони.

Наступного дня він йшов по Центрально-Міському району, де до нього підійшли працівники поліції та запитали про наявність заборонених речей. Він повідомив останніх про патрони й у подальшому в присутності понятих добровільно їх видав слідчому.

Чоловіка визнали винним у носінні, зберіганні, придбанні, передачі чи збуті вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу (частина 1 стаття 263 Кримінального Кодексу України).

Йому призначили покарання 3 роки позбавлення волі, замінивши їх 2 роками іспитового терміну.

Посилання скопійовано в буфер обміну