Актуальне

Після публікації «Першого Криворізького» місцеве КП має переглянути угоду з новенькою фірмою

Після публікації «Першого Криворізького» місцеве КП має переглянути угоду з новенькою фірмою

Фото: Перший Криворізький

У поле зору робочої групи “Прозорість і підзвітність” потрапила закупівля на майже 10 мільйонів гривень на прибирання доріжок у скверах та парках Кривого Рогу, про яку редакція 1kr.ua писала раніше.

За ці кошти виконавець має прибрати 123 142 квадратних метрів доріжок і засмічених ділянок у парках та скверах.

Єдиним учасником і переможцем стало товариство з обмеженою відповідальністю “Парк авеню КР” з пропозицією у 9 954 130,89 гривні.

Як встановила робоча група “Прозорість і підзвітність”, підрядник не має досвіду робіт з благоустрою. У підпорядкуванні в нього лише десяток робітників. Хоча за умовами тендеру їх повинно бути 24.

Згідно з даними аналітичної платформи Youcontrol, товариство “Парк авеню КР” зареєстроване у жовтні 2023 року у селі Степове Криворізького району. Керівником та власником “Парк авеню КР” є Олександр Левченко. Чоловік створив декілька фірм, які виграють багатомільйонні тендери у Кривому Розі.

Робоча група “Прозорість і підзвітність” порекомендувала “Сансервісу” переглянути тендер. Раніше ми писали про закупівлю на обслуговування громадських вбиралень у Кривому Розі, яку також виграла фірма, що належить Олександру Левченку, цей тендер також мають переглянути.

26 січня на сайті Prozorro оприлюднений наказ про початок моніторингу закупівлі у зв’язку з виявленими ознаками порушень законодавства у сфері закупівель.

Редакція “Першого Криворізького” стежить за тим, на що чиновники витрачають кошти платників податків у спецпроєкті “Бюджет Кривого Рогу”.

Посилання скопійовано в буфер обміну