У Кривому Розі багатомільйонний тендер на прибирання доріжок отримала новостворена фірма

У Кривому Розі багатомільйонний тендер на прибирання доріжок отримала новостворена фірма

Фото: Перший Криворізький

У Кривому Розі тендер вартістю майже 10 мільйонів віддали єдиному учаснику аукціону, а саме фірмі, яку зареєстрували три місяці тому. Але із засновником цього ТОВ представники місцевої влади та комунальних підприємств уже знайомі, адже різні його новостворені фірми протягом 2023 та 2024 років регулярно вигравали багатомільйонні тендери.

Про це повідомляє «Перший Криворізький», посилаючись на сайт держзакупівель Prozorro.

Яку роботу комунальне підприємство довірило новенькій ТОВці.

У Кривому Розі комунальне підприємство «Сансервіс» у кінці 2023 року оголосило тендер на послуги з прибирання та підмітання доріжок і засмічених ділянок у парках, скверах та на об’єктах благоустрою міста вартістю 10 мільйонів. На цей тендер претендував лише один учасник — ТОВ «Парк авеню КР», засноване три місяці тому.

Зазначимо, що кілька років тому комунальне підприємство і саме вигравало подібні тендери від Департаменту розвитку інфраструктури міста та райвиконкомів.

Наприклад, тендер на послуги з прибирання дитячих та спортивних майданчиків від сміття; послуги з прибирання та підмітання зупиночних павільйонів; послуги з прибирання та підмітання зупиночних павільйонів; утримання громадських вбиралень; утримання дитячих майданчиків; утримання фонтанів; утримання громадських пляжів; утримання підземних переходів; утримання малих архітектурних форм (урни для сміття); утримання малої архітектурної форми-павільйону «Квітковий годинник».





16 січня між КП «Сансервіс» і ТОВ «Парк авеню КР» було підписано договір вартістю 9 954 130,89 грн. Засновник фірми — Олександр Юрійович Левченко.

На цю суму фірма має протягом 2024 року надати комунальному підприємству послуги з прибирання та підмітання доріжок і засмічених ділянок на площі 123 142 м2 у парках, скверах та на об’єктах благоустрою міста, що перебувають на балансовому обліку підприємства. Конкретних місць прибирання в документі не вказано.

У тендерній документації замовник прописав, які саме послуги та в якій кількості необхідно надати протягом 2024 року:

  • прибирання покриття великотоннажними транспортними засобами або іншими технологічними транспортними засобами — підмітально-прибиральними машинами та підмітально-прибиральними машинами з дорожніми щітками;
  • очищення проїзної частини від нанесеного ґрунту біля бордюрів вручну;
  • очищення проїзної частини від нанесеного ґрунту біля бордюрів вручну за допомогою дорожнього пилосмоку (вуличного / дорожнього електричного пилососу);
  • перевезення сміття до 22 км;
  • перевезення сміття до 7 км;
  • перевезення сміття до 40 км;
  • перевезення робітників, інструментів, дорожніх знаків, огороджень тощо.

Серед вимог замовник указував наявність спеціалізованої техніки, але в новоствореної ТОВки такого транспорту немає. Фірма надала довідку про те, що орендує ЗИЛ-ММЗ у ФОП Шемпелєв Володимир Олександрович, а іншу спецтехніку — у ТОВ «Тайм Крістал».




У додатку вказано, що вартість оренди машини на годину становить:

  • 550 грн — вакуумна підмітально-прибиральна машина;
  • 550 грн — машина комунальна Hako citymaster;
  • 435 грн — підмітально-прибиральна машина з дорожніми щітками;
  • 104 грн — вуличний / дорожній електричний пилосос.





Зазначимо, що ТОВ «Тайм Крістал» також не володіє цим спецтранспортом. Воно його орендує з 14 грудня 2023 року в ТОВ «Сіті драйв КР».


У договорі вказано, у скільки обходиться ТОВ «Тайм Крістал» оренда спеціалізованого транспорту на місяць:

  • 12 000 грн — вакуумна підмітально-прибиральна машина;
  • 12 000 грн — машина комунальна Hako citymaster;
  • 3 000 грн — підмітально-прибиральна машина з дорожніми щітками;
  • 2 000 грн — вуличний / дорожній електричний пилосос.





Якими ще фірмами володіє засновник компанії, яка виграла тендер. За даними аналітичної платформи YouControl, ТОВ «Тайм Крістал» зареєстровано 9 жовтня 2023 року.

Засновником є Олександр Юрійович Левченко. Ця фірма, крім того, що здає в оренду ТОВ «Парк авеню КР» орендовану спецтехніку, виграє тендери Департаменту розвитку інфраструктури міста. Так, 10 січня фірма виграла тендер на утримання кладовищ вартістю 38 483 369 грн.

Зазначимо, що засновник ТОВ «Тайм Крістал» Олександр Левченко 10 жовтня 2023 року зареєстрував також і ТОВ «Парк Авеню КР». Таким чином, одна фірма Олександра Левченка орендує спецтранспорт в іншої фірми Олександра Левченка.

Цей чоловік є засновником ще кількох товариств з обмеженою відповідальністю, про які писали криворізькі ЗМІ.
Наприклад, Олександр Левченко зареєстрував 9 жовтня 2023 року ТОВ «Роял транс груп» зі статутним капіталом 3 000 грн. Основний вид діяльності — організування поховань і надання суміжних послуг.

Про цю фірму та її успіх у першому ж аукціоні ми вже писали на нашому сайті. ТОВка-новачок отримала тендер від Департаменту розвитку інфраструктури міста майже на 10 мільйонів.

Також Олександр Левченко 6 квітня 2023 року заснував ТОВ «Транс-буд-сервіс-КР» зі статутним капіталом 1 500 грн.

У 2024 році ця фірма вже виграла два тендери від Департаменту розвитку інфраструктури міста виконкому Криворізької міськради на загальну суму 26 312 385 грн. На цю суму «Транс-буд-сервіс-КР» має надавати послуги з утримання мобільних туалетних кабін (біотуалетів).


12 квітня 2023 року Олександр Левченко зареєстрував ТОВ «Паритет буд КР». Фірма зі статутним капіталом 3 000 грн у 2023 році виграла чотири тендери на суму 5 496 146 грн.

Серед цих тендерів були такі:

  • послуги з поточного ремонту покриття доріжок у сквері площі Привокзальної від КП «Сансервіс»;
  • послуги з поточного ремонту покриття доріжок у сквері станції Кривий Ріг-Головний від КП «Сансервіс»;
  • меморіальні дошки зі встановленням від Управління культури виконкому Криворізької міськради;
  • капітальний ремонт найпростішого укриття в підвалі нежитлового приміщення виконавчого комітету Центрально-Міської районної у місті ради від Центрально-Міського райвиконкому.
Ця фірма також фігурувала в нашому розслідуванні.

Бізнесмен, який знає, як вигравати багатомільйонні тендери у Кривому Розі, не маючи навіть спецтехніки.

Переглянувши інформацію про засновника ТОВ «Парк авеню КР» Олександра Левченка, бачимо, що починаючи з минулого року чоловік заснував кілька фірм, які стали регулярно вигравати багатомільйонні тендери від місцевої влади та комунальних підприємств.

І якщо навіть для виконання вимог тендера у фірми немає власного транспорту, засновник орендує його в іншої своєї фірми, яка, своєю чергою, орендує цей транспорт у третьої фірми.

Отже, бачимо, що чоловік в 2023 році заснував 5 ТОВок і всі вони майже одразу вигравали тендери від місцевої влади та комунальних підприємств на загальну суму 90 016 431 грн. Наприклад:

  • “Парк авеню КР” на суму 9 954 131 грн.

  • “Транс-буд-сервіс-КР” на суму 26 312 385 грн.

  • “Паритет буд КР” на суму 5 496 146 грн

  • “Тайм Крістал” на суму 38 483 369 грн.

  • “Роял транс групп” на суму 9 770 400 грн.

Крім ТОВок, Олександр Левченко зареєстрував також 14 березня 2023 року ФОП. Вже через кілька місяців після реєстрації підприємець виграв кілька тендерів та отримав за них 606 350 грн.




Редактор: Софія Скиба

Посилання скопійовано в буфер обміну