Скільки коштує утримання біотуалету для криворізької тероборони і що відомо про фірму-постачальника

Скільки коштує утримання біотуалету для криворізької тероборони і що відомо про фірму-постачальника

Фото: Перший Криворізький

Компанія, яка облаштує біотуалет для бійців підрозділу криворізької територіальної оборони, цьогоріч отримала вже кілька заявок — усі від одного й того ж замовника.

Про це повідомляє «Перший Криворізький» із посиланням на сайт державних закупівель Prozorro.

Фахівці Департаменту розвитку інфраструктури міста виконкому Криворізької міської ради знову оголосили про закупівлю послуг з утримання біотуалетів для тероборони 1 серпня. Участь в аукціоні брали дві компанії — ТОВ «Тоі-Тоі системи санітарні» та ТОВ «Еталон-КР».

Первинна пропозиція першого учасника була вища за пропозицію «Еталона» на понад 82 тисячі гривень. А фінальна пропозиція виявилась нижчою, адже еталонівці не поступилися ціною ані на копійку — 2 732 749 гривень 20 копійок.




Електронна система закупівель визначала пропозицію «Тоі-Тоі системи санітарні» найбільш вигідною. Водночас тендерний комітет розглянув усі документи і стверджує, що згадана вище фірма не виправила виявлені Департаментом після розкриття тендерних пропозицій невідповідності в документах.

Учасник не надав такі документи:

– проєкт договору в редакції, зазначеній у Додатку до тендерної документації;
– розрахунки вартості утримання біотуалетів з обов’язковим дотриманням видів і обсягів послуг;
– оригінал договору на вивіз стічних вод, укладений із суб’єктом господарювання, який надає послуги з централізованого водовідведення;
– оновлену довідку в довільній формі про наявність у нього певного обладнання, матеріально-технічної бази і технологій.

Тому тендер на утримання біотуалетів для забезпечення потреб територіальної оборони виграло товариство з обмеженою відповідальністю «Еталон-КР».

Що за ці гроші має зробити фірма

За понад 2 мільйони гривень компанія має обслуговувати 18 убиралень, кожну з них — по 45 разів. Вартість однієї послуги становитиме 3 279 гривень 60 копійок.



Компанія існує понад півтора року. До 2023 року фірма не отримувала замовлень, які виконувалися б за кошти платників податків. Принаймні наразі таких даних у відкритих джерелах ми не знайшли. Раніше ТОВ фігурувало в публікаціях «Першого Криворізького» як учасник тендера на перевезення тіл громадян до судово-медичної експертизи, але тоді компанія замовлення не отримала.

Також із даних аналітичної платформи YouControl відомо, що всі замовлення надійшли від фахівців Департаменту розвитку інфраструктури міста виконкому Криворізької міськради.

Компанією керує Олександр Ягодка, а належить вона Надії Тесленко. Колись жінці з таким ім’ям належало ТОВ «Клінтаун», яке виконувало замовлення на утримання цвинтарів. Також імовірно ця ж людина володіла ТОВ «Похоронний дім “Пам’ять КР”» і теж мала замовлення від чиновників.

А ще жінка на ім’я Надія Тесленко за даними аналітичної платформи YouControl є засновницею компанії «Лідеб-буд КР», яка має замовлення на утримання кладовища в Кривому Розі на суму понад 34 мільйони гривень.

Його вона виграла у фірми «КлінінгПрофСервіс», яка теж, як стверджують чиновники, не надала всіх необхідних документів для перемоги в тендері, хоч і пропонувала свої більш дешеві послуги і цілком мала шанс отримати таке замовлення.



Компанією «Еталон-КР» кілька тижнів керував Олександр Левченко. Ймовірно, саме він є засновником ТОВ «Паритет буд-КР», яке отримало від комунального підприємства «Сансервіс» кілька замовлень на ремонт доріжок на привокзальній площі в Кривому Розі.

Що ще робить ця фірма

Наприклад, іще ця фірма займатиметься поточним ремонтом біотуалетів, розташованих на території міста. За наведений нижче перелік робіт вона отримає 71 тисячу гривень. Де саме розташована вбиральня, яку має ремонтувати «Еталон-КР», редакції не відомо.



За частину послуг із фірмою вже розрахувалися. Про це свідчить інформація на порталі Spending.gov.ua.








Матеріал створено за підтримки USAID / UK aid проєкту TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах.




Редактор: Софія Скиба

Посилання скопійовано в буфер обміну