Важливо

У Кривому Розі внесли зміни до міського бюджету-2024: які саме

У Кривому Розі внесли зміни до міського бюджету-2024: які саме

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 26 січня, на сесії Криворізької міської ради внесли зміни до міського бюджету-2024. Загальна сума змін — 429,5 мільйонів гривень.

Про це йдеться на сайті Криворізької міської ради.

Найбільшу частину коштів, а це 87% або понад 372,5 мільйонів гривень, передбачено спрямувати на видатки, пов’язані з воєнним станом.

Джерелами змін є залишки, що склалися на початок року та перерозподіл вже затверджених бюджетних призначень.
126,8 мільйонів гривень виділили на ремонт захисних споруд лікарень та будівництво протирадіаційного укриття.
24,8 мільйонів гривень – субвенції державному бюджету для підтримки Сил безпеки та оборони.

По департаменту розвитку інфраструктури міста 7,5 мільйонів гривень спрямують для продовження усунення пошкоджень в житловому фонді внаслідок збройної агресії РФ.

Читайте також: У Кривому Розі розпочали демонтажні роботи у будинку, в який влучила ворожа ракета

Враховані кошти для реалізації соціального проекту «Я-ветеран» за участі підприємців для виготовлення карток та придбання сходових підйомників для маломобільних осіб (348 тисяч гривень).

По департаменту соціальної політики на виконання Програми соціального захисту населення виділяється 135,9 мільйонів гривень, з яких:
  • 40 мільйонів гривень – додатково на матеріальну допомогу сім’ям загиблих військовослужбовців та виплати громадянам на непередбачувані обставини, у тому числі, пов'язані з російською агресією;
  • 95,9 мільйонів гривень – для забезпечення мешканців міста продуктовими наборами.

По департаменту освіти і науки додатково - 64,4 мільйонів гривень, а саме:
  • 56 мільйонів гривень – на продовження роботи щодо ремонту укриттів в закладах освіти (45,5 мільйонів), а також придбання сходових підйомників для укриттів у закладах освіти та фізичної культури і спорту;
  • 8,2 мільйони гривень – на забезпечення безкоштовним харчуванням внутрішньо-переміщених осіб;
  • 4,5 мільйони гривень передбачили на заміну пошкоджених вікон внаслідок військової агресії, усунення наслідків негоди, заходи з енергозбереження.

По управлінню охорони здоров’я передбачено 9,8 мільйонів гривень направити на ремонт системи водопостачання та водовідведення хірургічного корпусу лікарні №5.

Також, врахований перерозподіл на 2,1 мільйонів гривень для придбання та встановлення додаткових джерел резервного живлення в лікарнях.

По управлінню культури 1,9 мільйонів гривень передбачається на облаштування укриттів (сходові електропідйомники для інвалідів для 22 укриттів).

Посилання скопійовано в буфер обміну