В Україні запрацювала перша мобільна аптека, — МОЗ

В Україні запрацювала перша мобільна аптека, — МОЗ

Фото: МОЗ

Сьогодні, 18 січня, стало відомо, що в Україні запрацювала перша мобільна аптека. Перша мобільна аптека розпочала свою роботу в Харківській області. Вона охоплюватиме 80 населених пунктів.

Про це повідомила пресова служба МОЗ.

Зазначається, проєкт має розв'язати питання доступності ліків в селах. Також в період воєнного стану, мобільні аптеки зможуть працювати на прифронтових територіях та у зонах надзвичайних ситуацій.

Пацієнти отримуватимуть інформацію щодо прибуття мобільної аптеки від сімейного лікаря або місцевої влади.

Маршрут будуватиметься відповідно до потреб громад, визначених сімейними лікарями, та з урахуванням безпекової ситуації у регіоні.

У мобільних аптеках заборонено продаж наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.



«У ліцензійних умовах прописані чіткі вимоги до створення мобільних аптек. Зокрема, автомобіль повинен містити на зовнішніх поверхнях напис «мобільний аптечний пункт» та інформацію про приналежність до певного ліцензіата (аптеки, аптечної мережі чи інших суб'єктів, що мають відповідні ліцензії). У транспортному засобі має бути касовий апарат, холодильне обладнання, контроль температури та вологості повітря», — йдеться в повідомленні

Мобільні аптеки працюватимуть у вигляді транспортного засобу та виключно у сільській місцевості, де відсутні стаціонарні аптечні пункти.

Читайте також: МОЗ планує закупити близько 3,2 тисячі квантиферонових тестів на туберкульоз

Посилання скопійовано в буфер обміну