В Україні подорожчали овочі та фрукти: як змінилися ціни

В Україні подорожчали овочі та фрукти: як змінилися ціни

Фото: Перший Криворізький

На українських ринках і в магазинах зростає вартість овочів та фруктів. Індекс споживчих цін на овочі та фрукти в січні 2024 становив 111,61%.

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів України.

Зазначається, що ціни на овочі та фрукти зросли на 11,61%. Найбільше здорожчав виноград - на 52 гривень. У середньому кілограм коштує 232 гривень.

У січні зросли ціни на мандарини. Середня ціна становить від 60 до 81 гривні, тоді як у грудні вартість була близько 56 гривень. Тим часом вартість мандаринів "Марокко" стартує від 149 гривень. Вартість бананів також зросла. Наразі кілограм коштує понад 64 гривні, а у грудні - 61,5 гривень.

На початку року ціни на картоплю зросли на 11%. Зазначається. що українські фермери продовжують підвищувати вартість своєї продукції.

Фахівці наголошують, що зростає вартість тепличних огірків. Тенденцію зумовлює збільшення попиту та скорочення пропозиції на цей овоч. Вже зараз продавці пропонують до продажу цей овоч по 90-135 гривень за кілограм — це середньому на 17% дорожче, ніж у грудні.

Додамо, що ціни на споживчому ринку Дніпропетровської області у грудні 2023 року порівняно з попереднім місяцем зросли на 0,4%, України – на 0,7%, з початку року – на 4,7% та 5,1% відповідно.

Посилання скопійовано в буфер обміну