На Дніпропетровщині скасували тендер на видобуток піску

На Дніпропетровщині скасували тендер на видобуток піску

Фото: Перший Криворізький (ілюстрація)

У Дніпропетровській області скасували тендер на видобуток та доставку піску.

Про це йдеться на сайті Дніпропетровської обласної військової адміністрації.

Нагадаємо, що також відмінили тендер на очищення річки Саксагань у межах Кривого Рогу, на що хотіли витратити 387 675 875 гривень.

Замовник оголосив торги та оцінив послугу видобутку та доставки піску у 5,4 мільйонів гривень.

Зрештою, визначили переможця. Ним стало підприємство, яке не відповідало прописаним критеріям.

Сторони цієї угоди дослідила робоча група «Прозорість та підзвітність» при ДніпроОВА.

Переможцем цих торгів стало новостворене підприємство. Від заснування до отримання замовлення на мільйони пройшло трохи більше місяця.

«Ми за те, щоб на ринок заходили новачки. У конкурентній боротьбі отримували право на роботу. Втім, у цьому тендері помітили невідповідність вимогам замовника. Він вказував, що у виконавця має бути спеціальна техніка та човен. Останнього в наявності у підприємця не знайшлося. Тому не зрозуміло, як він виграв ці торги», – йдеться у повідоменні.

Учасники угоди не надали відповідей на це й на засіданні робочої групи «Прозорість та підзвітність». А тому було прийняте рішення про додаткову перевірку підприємства-замовника.

Під час неї зафіксували факт порушення законодавства. Через невідповідність критеріям пропозицію переможця мали б відхилити.

В результаті договір на видобуток і доставку піску розірвали. Це дозволило зберегти 5,4 мільйоні гривень бюджетних коштів.

Посилання скопійовано в буфер обміну