Бібліотеки Кривого Рогу отримали 1000 книжок англійською мовою

Бібліотеки Кривого Рогу отримали 1000 книжок англійською мовою

Фото: Управл. преси та інф. Криворізької міської ради

Криворізькі бібліотеки отримали 1000 книжок англійською мовою.

Про це Управління преси та внутрішньої політики Криворізької міської ради.

В рамках ініціативи "Незламні бібліотеки" фонди бібліотек Кривого Рогу поповнилися 1000 книгами англійською мовою для дорослих і дітей від британських видавництв.

Український PEN-клуб розпочав проєкт "Незламні бібліотеки" у червні 2022 року.

Президент Українського PEN, письменник, філософ Володимир Єрмоленко сказав:

«Український PEN – це організація, яка об’єднує багатьох письменників та письменниць України. Ми багато подорожуємо Україною, саме в прифронтові регіони - для того, щоб привозити книжки до різних бібліотек. Сьогодні привезли 1000 книжок англійською мовою для Кривого Рогу. Також привозимо значну кількість україномовних книг. Це книжки, які пов’язані з літературою, культурою, історією, для молоді та підлітків. Для нас дуже важливо стимулювати читання в нашій країні, адже в часи війни багатьох бібліотек вже нема, вони зазнають пошкоджень. Тому до нас звертаються міжнародні партнери і привозять книжки іноземною мовою. Так, українці включаються в міжнародний процес та можуть відчувати себе громадянами світу».

В рамках цієї ініціативи за підтримки іноземних партнерів, українських видавництв і небайдужих українців, PEN збирає та передає нові книги українською й англійською мовами для бібліотек на звільнених та прифронтових територіях, що постраждали через війну Росії проти України.

За цей час до бібліотек в Чернігівській, Миколаївській, Херсонській, Сумській, Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій та Донецькій областях було передано понад 12 000 книжок.

Посилання скопійовано в буфер обміну