Актуальне

Скло почало летіти, люди кричати: водій про ракетну атаку у Дніпрі

Скло почало летіти, люди кричати: водій про ракетну атаку у Дніпрі

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 29 грудня, російські окупанти обстріляли низку областей України, в тому числі й Дніпропетровську область. У Дніпрі ворог влучив по торговельному центру, внаслідок чого вибухова хвиля зачепила автобус.

Про це розповіли місцеві мешканці, які стали свідками удару в Дніпрі.

Водій автобуса №146 розповідає, що його автобус стояв на зупинці. За кілька секунд російська ракета влучила по торговельному центру, внаслідок чого повилітали вікна та автобус понівечило.

«Було гучно, далі – крик людей. Тоді мені було важливо як себе почувають люди. Вони були неушкоджені. Відчинив двері, пасажири побігли в укриття. У автобуса повибивало вікна, люки, підняло підлогу. Сам я неушкоджений, адже врятувала кабіна водія і ще — диво», — ділиться водій Сергій Горб.

Згодом, стало відомо, що на ремонт автобуса попередньо потрібно близько 60 тисяч гривень. Про це розповів директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР Ігор Маковцев.

Наразі у Дніпрі не працюють маршрути тролейбусів А, Б, № 19. Унаслідок вибуху пошкоджені контактні мережі.

Зараз уже працюють аварійні бригади. Автобуси їздять за зміненим рухом: замість Титова в об’їзд по вулиці Будівельників.

Нагадаємо, внаслідок влучання 28 людей постраждали, серед них 1,5-річна дитина, ще 6 людей загинули.

«На 7-му ранку у приміщенні було декілька людей. Вони не постраждали. На «відмінно» спрацював критий паркінг. Його використовували як укриття. Люди цілі. Нині у самому торговельному центрі немає частини фасаду, всередині розбиті приміщення. Важко казати про точну вартість ремонту. Ще понівечені магазини й товар. Вже розбираємося», — підсумував представник торговельного центру Олексій Філіпцов.



Читайте також: Львів, Харків, Одеса: що відомо про удари окупантів

Посилання скопійовано в буфер обміну