«Слово пацана» — серіал-роспропаганда. Що з ним не так?

«Слово пацана» — серіал-роспропаганда. Що з ним не так?

Фото: Перший Криворізький

Російський серіал «Слово пацана. Кровь на асфальте». На певний час серіал потрапив у ТОП запитів українців в Google. Окрім відвертої романтизації бандитів у серіал «зашита» російська пропаганда. І це не дивно — його зняли за підтримки російської організації «Институт развития интернета», який фінансує пропагандистський контент для молоді.

У відео «Першого Криворізького»: історія створення серіалу, як росіяни втілили головні меседжі своєї пропаганди у «продукті» для підлітків; на чому будується сюжет і що свідомим українцям, зокрема й криворіжцям, із цим робити.

«Слово пацана» — серіал про підліткові банди в Казані пізніх 1980-х. Він став популярним у російських та частини українських підлітків; пісня «Пыяла» гурту «Аигел», що є саундтреком серіалу, зараз на четвертому місці українського чарту на Apple Music.

До наглядової ради організації «Институт развития интернета», за допомогою якої зняли серіал, входять російські пропагандистка Маргарита Симоньян та заступник голови адміністрації президента Сергій Кирієнко. У соцмережах — шалена кількість коментарів від українців щодо сюжету серіалу; деякі українці знімають TikTok під саундтрек «Слова пацана» або свою реакцію на серіал.

Детальніше — у відео.

Відео: Альона Музика Даніїл Токмаков

Посилання скопійовано в буфер обміну