Унікальні вироби та підтримка війська: у Кривому Розі відбувся різдвяний ярмарок

Унікальні вироби та підтримка війська: у Кривому Розі відбувся різдвяний ярмарок

Фото: Перший Криворізький

23 грудня відбувся Різдвяний ярмарок для допомоги ЗСУ, проведений громадською організацією «Порода». Подію, в якій взяли участь 27 криворізьких майстринь і майстрів, відвідали 110 гостей. Захід проходив у палаці культури «Саксагань» і дозволив зібрати 20 000 гривень для допомоги ЗСУ

Хоча головна мета заходу — не різдвяні подарунки, а допомога війську, на ярмарку були представлені оригінальні та самобутні авторські вироби: від брелоків до картин, від прикрас до одягу, від еко-торбинок до кованих підсвічників.

«Увесь прибуток від продажу квитків на ярмарок, а також частину коштів від продажу виробів ми передаємо на допомогу ЗСУ. Будь-який відпочинок і розваги без цього неможливі, адже ніхто не покладе нам мир і спокій під ялинку. Ділитися радістю і теплом, підтримувати одне одного, популяризувати культуру та мистецтво — це все надзвичайно важливо, але безпека — наша найбазовіша потреба. Ми не маємо права ігнорувати війну навіть там, де намагаємося від неї тимчасово «відволіктися», адже наші рідні на фронті не відволікаються ні на мить», — коментує Ірина Божко, голова ГО «Порода».

Партнерами події виступили Державний університет економіки та технологій, а також спільнота Ukrainian Bike Family. Волонтери UBF від початку повномасштабного вторгнення виготовляють димові шашки та безкоштовно передають їх бійцям Сил Оборони. Тож третина коштів, зібраних на ярмарку, буде передана на закупівлю матеріалів для виготовлення шашок, решта — на позашляховик для 77 Окремої аеромобільної бригади та на амуніцію для 79 Окремої штурмової бригади.

“Я щасливий, що я сюди потрапив, що тут стільки людей з різними образами, думками, почуттями. Круто, що стільки людей приходить, хоча хочеться, щоб було значно більше”, — сказав відвідувач заходу Богдан.

Завершувала ярмарок музика криворізьких артистів і артисток: акустичної виконавиці Magic Giraffe, постпанк-гурту «Сучасник», построк-проєкту TAKYON та диджейки Two2. Десертами та випічкою пригощала команда кафе «Квітка», а криворізька ростерія Fresh Coffee розробила для події особливий кавовий бленд. Усі скриншоти та звіти щодо зібраних коштів і їхнього застосування можна знайти на сторінках «Породи» в Instagram чи Facebook, або в Telegram-каналі організації.

“Сьогодні була чудова музика, виступали молодіжні сучасні гурти ще маловідомі, але це поки що, ми всі в них віримо. Також читали вірші, була благодійна лотерея. Майстрині і майстри виставили свої товари для того, щоб люди брали участь в аукціоні і це дуже чудово”, — сказала відвідувачка Вікторія.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну