Прості рецепти смачних страв для новорічного столу
Фото: Перший Криворізький
Сьогодні у багатьох українців зовсім не новорічний настрій, але рекомендуємо все ж таки спробувати налаштуватися на святкову хвилю та разом з нами приготувати смачненьке.
Фарширована курка зі скоринкою
Багатьом українцям, коли думають, що приготувати на Новий рік, Різдво, день народження чи будь-яке інше свято, фарширована курка завжди спадає на думку однією з перших.
Інгредієнти
1 курка
150 грамів пшениці
450 мілілітрів води
Суміш для узвару:
100 грамів кураги
100 грамів родзинок
20 грамів меду
20 грамів гірчиці
сіль та перець до смаку
Покроковий рецепт
1 крок
2 крок
3 крок
4 крок
5 крок
Картопляний гратен Дофінуа
Інгредієнти
800 грамів картоплі
200-300 мілілітрів вершків (20-33 % жирності)
2 штуки лаврового листа
1 дрібка мускатного гороху (мелений)
2 зубчики часнику
100 грамів пармезану (або грюєр)
на (свій) смак вершкове масло
Сіль та перець
Покроковий рецепт
1 крок
2 крок
3 крок
Салат з курячою печінкою у вишневому соусі
Щоб салат вийшов ідеальним, важливо правильно підготувати й приготувати печінку. А щоб печінка була ніжною, трохи рожевою всередині Евген Клопотенко спочатку радить пересмажити. Тому готувати треба зовсім недовго, достатньо лише кількох хвилин з кожного боку на добре розігрітій пательні.
Інгредієнти
400 грамів курячої печінки
200 грамів міксу салатів
1 кисло-солодке яблуко
100 грамів замороженої вишні
2 столових ложки бальзамічного оцту
сіль, перець до смаку
соняшникова олія (для смаження)
Покроковий рецепт
1 крок
2 крок
3 крок
4 крок
Салат Цезар за 20 хвилин
Інгредієнти
Для салату:
150 грамів курячого філе
150 грамів міксу салатного листя
80 грамів томатів чері або 2 томати
2 шматки білого хліба
20 грамів сиру пармезан
1-2 дрібки паприки
сіль до смаку
Для соусу:
100 грамів сметани 20% жирності
5-6 консервованих анчоусів
1 зубчик часнику (за бажанням)
20 грамів петрушки
сіль та перець до смаку
Покроковий рецепт
Розігрійте духовку до 180 градусів. Візьміть 150 грамів курячого філе, помийте, зачистьте від жиру та плівок і поріжте брусочками завтовшки не більше 5 міліметрів.
2 крок
Деко застеліть пергаментним папером і викладіть на нього шматочки курячого філе. Посоліть до смаку, додайте 1-2 дрібки паприки. За бажанням використовуйте копчену паприку. Поставте куряче філе запікатися на 10 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.
3 крок
Візьміть 2 шматочки білого хліба, зріжте білі скоринки та наріжте великими кубиками. Поставте в духовку на 5 хвилин одночасно з курячим філе.
4 крок
Готові шматочки курки дістаньте з духовки та дайте їм охолонути до кімнатної температури.
5 крок
Для заправки салату візьміть 20 грамів петрушки, помийте, обірвіть листочки та дрібно порубайте. До петрушки додайте 5-6 дрібно нарізаних анчоусів, але спробуйте їх. Якщо дуже солоні, то зменште кількість до 4-5 штук.
6 крок
Додайте 100 грамів сметани та добре перемішайте віничком до отримання однорідної консистенції. Додайте сіль та перець до смаку. За бажанням додайте до соусу 1 зубчик часнику.
7 крок
У глибоку тарілку викладіть 150 грамів листя салату. Використовуйте або мікс салатів, або ромен та айсберг. Додайте шматочки курки, яка вже остигла.
8 крок
Томати чері помийте та розріжте на дві частини.
9 крок
Додайте сухарі та порізані томати. Заправте салат соусом і добре перемішайте. За бажанням можете посипати відразу тертим сиром пармезан або зробити це порційно в кожну тарілку.