За 336 мільярдів гривень планують реалізувати проєкти відновлення річок в Україні

За 336 мільярдів гривень планують реалізувати проєкти відновлення річок в Україні

Фото: Перший Криворізький

В Україні завершили роботу над 9 проєктами Планів управління річковими басейнами та розпочали громадські обговорення. Як пояснюють у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України у планах розписані переліки заходів для досягнення «доброго» стану вод у дев'яти річках країни.

Раніше редакція «Першого Криворізького» писала, що проєкти Планів управління річковими басейнами розроблені для річок: Дніпра, Дністра, Вісли, Південного Бугу, Дунаю, річок Причорномор’я.

За словами Міністра Руслана Стрільця, ПУРБ для всіх 9 річкових басейнів України повністю відповідають Водній Рамковій Директиві ЄС. А загальна сума інвестицій на реалізацію 1635 заходів – 336 млрд гривень. Майже всі заходи – будівництво, реконструкція та модернізація очисних споруд та каналізаційних мереж.


Зазначимо, що обговорення планів триватимуть щонайменше 6 місяців. Після цього документи будуть подані на розгляд та схвалені Кабінетом Міністрів України. Розраховуємо, що вже з 1 січня 2025 року Плани управління річковими басейнами набудуть чинності.

Посилання скопійовано в буфер обміну