Актуальне

Настільні ігри: у що пограти криворіжцям на новорічні свята

Настільні ігри: у що пограти криворіжцям на новорічні свята

Фото: Перший Криворізький

Наближаються новорічні свята, а це значить, що криворіжці проведуть їх у колі рідних та друзів. Щоб провести час цікаво, після або під час застілля можна пограти у настільні ігри.

Редакція «Першого Криворізького» підібрала варіанти декілька варіантів настільних та динамічних ігор.

Читайте також: Передноворічні рекомендації криворіжцям: що треба зробити, а від чого утриматись

Пишемо сценарій новорічного фільму

Спочатку учасники гри домовляються яким буде жанр майбутньої історії: комедія, бойовик, новорічна казка тощо.
Перший гравець придумує зав'язку історії, одне вступне речення і передає аркуш сусідові. Важливо загортати лист таким чином, щоб наступний гравець побачив тільки останній рядок.

Кожен наступний гравець не бачить історію повністю, тому в процесі гри сюжет може набути несподівних обертів.
Коли аркуш закінчиться, розгорніть його та голосно зачитайте результат компанії.

Що робити, якщо

Гра дає можливість подивитися на реакцію друзів чи колег на пікантні ситуації.

Учасники повинні придумувати скрутні ситуації, пов'язані з роботою, хобі, особистим життям. Решта гравців має вигадати найоригінальніший розв’язок цієї проблеми.

Бал отримує учасник, який, на думку більшості, запропонував найсмішніший варіант. Переможець першого ігрового кола придумує ситуацію для наступного раунду.

Приклади ситуацій:
  • що робити, якщо ви програли зарплату підлеглих в онлайн-казино?
  • що робити, якщо перед важливою зустріччю у вас порвалися штани?
  • що робити, якщо виявиться, що ваше життя перетворилося на серіал?
  • що робити, якщо ви застрягли в ліфті з вашим керівником?

Мафія

Потрібно розділитися на ведучого та дві більш-менш рівні за кількістю людей команди: "мирні жителі" та "мафія". Кому дістанеться та чи інша роль, можна вирішити жеребкуванням. Не розкривайте свою роль друзям до самого фіналу гри.
Ось зав'язка класичного сюжету, щоб краще відчути атмосферу: "Жителі міста знесилені від розгулу мафії. Вони вирішують пересаджати всіх злочинців у в'язницю. У відповідь мафія оголошує місту війну".

Принципова різниця команд полягає в тому, що мирні жителі не знають одне одного, тоді як "мафія" знайомиться в першу ніч, після чого працює як одна команда. У деяких варіантах правил, серед "мирних" є ще й "шериф", який вночі може окремо перевірити одного з персонажів на вибір, щоб дізнатися, хто мафія.

Сама гра розділена на два етапи: "день", коли мирні жителі виносять рішення посадити одного з учасників; і "ніч", коли мафія заради помсти виходить на вулиці вбити одного з мирних жителів.

Удень гравці беруть участь в публічних дебатах і спільно вирішують, кого треба "посадити до в'язниці". У цьому раунді відбувається все найцікавіше. Інтриги, розслідування, гарячі суперечки та звинувачення в роботі на мафію.

Радимо обмежити можливість для висловлювання однією хвилиною і давати слово кожному гравцеві за столом по черзі. Вночі, коли мирні жителі тримають очі закритими, всі члени мафії мовчки вказують ведучому на наступну жертву. І так, поки за столом не залишиться тільки "мафія" або тільки "мирні жителі".

Крокодил

Для початку знадобляться двоє добровольців. Один загадує, інший показує. Коли хто-небудь із компанії назве правильну відповідь, людина, яка показувала перед тим, загадує наступне слово. Таким чином гра може затягнутися на кілька годин.

Загадувати можна що завгодно: окремі слова, рядок з улюбленої пісні, голлівудських акторів, крилаті вислови, абсурдні ситуації. Головне, заздалегідь визначити межі дозволеного. Наприклад, краще обговорити до початку максимум слів, які можна загадати гравцеві, і визначити тематику: тільки художні персонажі, тільки сцени з фільмів або все, крім реальних людей.

Аlias

Ерудована й велика гра, в якій потрібно пояснювати слова за допомогою підбору синонімів, і відгадувати з обмеженням за часом.

Ерудит

Грати можна вдвох, чи втрьох, чи вчотирьох. Мета Ерудита – складати слова на дошці розміром п'ятнадцять на п'ятнадцять квадратів шляхом розміщення кісточок з літерами на ігровому полі та набрати максимальну кількість очок за зібрані слова. У грі беруть участь всі іменники (не власні імена і не ті, що пишуться через дефіс).

Монополія

Настільна гра у жанрі економічної стратегії, яка ідеально підійде для компаній і вечірки. Існує безліч різних варіацій монополій, які підійдуть для вечірок з будь-якою тематикою й компаній з будь-якими захопленнями.

Твістер

Може бути так, що на вечірці зібралися молоді люди, які не можуть довго всидіти на одному. В такому випадку врятують активні ігри, такі як усім відомий «Твістер».

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну