Важливо

У 10 регіонах України поширюється вірус грипу

У 10 регіонах України поширюється вірус грипу

Фото: Canva

У 10 регіонах України зафіксували поширення вірусів грипу, при чому двоє людей померли від ускладнень хвороби.

Про це йдеться на сайті МОЗ.

Протягом останнього тижня в країні зафіксували 156 166 випадків захворювання ГРВІ, грипу та COVID-19. З них 86 561 - серед дітей віком до 17 років. Лікування в медичних закладах отримали 4 841 українець, включаючи 2 264 дітей.

Зареєстровано 10 419 випадків захворювання на COVID-19, з них 60 випадків летальні серед пацієнтів старше 30 років. Щодо ускладнень грипу, двоє людей померли. Обидва пацієнти не були вакциновані проти грипу та COVID-19.

Загалом з 2 жовтня по 17 грудня в Україні ГРВІ, грип та COVID-19 перехворіло 1,5 млн осіб. Наразі переважає захворюваність на COVID-19, але прогнозується збільшення випадків захворювання на грип починаючи з січня за словами фахівців.

«До кінця року ми будемо спостерігати зростання захворюваності на COVID-19 з поступовою стабілізацією, і починаючи з січня зростатиме захворюваність на грип. Така ситуація під час епідсезону в Україні спостерігається третій рік поспіль, коли два респіраторних патогени циркулюють разом. Кожен з нас має подбати про свій імунітет, враховуючи можливості, які забезпечує система охорони здоров’я. Пройти обстеження у лікаря в разі ГРВІ, не вдаватися до самолікування антибіотиками, знайти час і зробити щеплення, щоб посилити імунітет. Вакцинуватися проти грипу можна протягом усього епідемічного сезону, як і проти COVID-19», — зазначив головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Від початку епідемічного сезону щеплення проти грипу зробили 118 846 українців. Проти COVID-19 загалом проведено 35,7 млн щеплень. Першу дозу отримали 16,36 млн осіб, другу — 15,55 млн осіб. Перший бустер отримали 3,32 млн українців. Вакцину проти грипу, корейського або французького виробництва, можна купити в аптеці. Обидві вакцини пройшли державний контроль якості.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну