У Кривому Розі поліція знайшла у чоловіка кастет: як він це пояснив та яке покарання отримав

У Кривому Розі поліція знайшла у чоловіка кастет: як він це пояснив та яке покарання отримав

Фото: Перший Криворізький

У Довгинцівському районі Кривого Рогу поліція знайшла у чоловіка кастет. Через носіння холодної зброї він отримав покарання суду.

Про це йдеться у вироку Довгинцівського суду Кривого Рогу.

Читайте також: Вдарив поліцейського під час патрулювання: у Кривому Розі засудили чоловіка

1 вересня 2022 року, приблизно о 21:28, чоловік знайшов кастет на вулиці Петра Дорошенка в Довгинцівському районі та поклав в свою сумку.

Того ж дня, біля 22:07, поліція виявила та вилучила у нього кастет, виготовлений саморобним способом. Це підтвердила експертиза.

У суді обвинувачений не визнав себе винним та пояснив наступне.

В той вечір проводжав друзів до зупинки громадського транспорту. Повертаючись додому, приблизно за 200 метрів до свого будинку, на обочині дороги побачив металевий предмет. Піднявши його, зрозумів, що це кастет.

Допустивши, що кастет міг бути предметом вчинення кримінального правопорушення, поклав його до своєї сумки та продовжив рух, одягнувши навушники.

Кастет планував передати поліції, але зробити це у той же вечір не міг, оскільки до початку комендантської години залишалось 20 хвилин. Поліція могла прибути через годину та залишатися на місці було небезпечно, оскільки побоювався, що можуть повернутися ті особи, які залишили холодну зброю.

Через декілька хвилин позаду побачив світло фар автомобіля і зійшов праворуч, щоб дати дорогу автомобілю. Та до нього ззаду підбіг поліцейський, який постукав його по плечу.

Чоловік повідомив поліцейському, що йде додому, вказавши на свій будинок. Правоохоронець запитав, чи є у нього заборонені речі, оскільки їм надходять повідомлення про збут наркотичних засобів. Чоловік повідомив, що наркотичних засобів не має.

Обвинувачений не очікував, що його відразу зупинять поліцейські. Розуміючи, що в нього знаходиться кастет, він занервував.

Далі поліцейський, з метою поверхневої перевірки, попросив його дістати все з кишень та сумки. Що він і зробив, поклавши речі на капот автомобіля. Так в нього виявили кастет.

Допитані в суді правоохоронці пояснили наступне. До поліції неодноразово зверталися громадяни зі скаргами, оскільки на даній території розповсюджувались наркотичні засоби.

Враховуючи військовий стан, до комендантської години залишалося 20 хвилин та на вулиці вже нікого не було, вони прийняли рішення зупинити цього чоловіка для перевірки документів, а також провести поверхневу перевірку на заборонені речовини.

Довгинцівський суд визнав чоловіка винним у носінні, виготовленні, ремонті або збуті кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу (стаття 263 частина 2 Кримінального кодексу України).

Призначили покарання у виді 3 місяців арешту.

Також чоловік сплатить 755,12 гривень витрат на експертизу зброї.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну