Важливо

Як криворіжцям пережити можливі блекаути: поради

Як криворіжцям пережити можливі блекаути: поради

Фото: Перший Криворізький

З настанням холодів ворог все частіше атакує критичну інфраструктуру України, тому загроза блекаутів постійно зростає. Криворіжцям радять як пережити можливі відключення світла.

Про це йдеться на сайті Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Поради не лише допоможуть легше пережити можливі відключення електроенергії, але й ще є корисними для психічного та фізичного здоров’я.

  • Настільні ігри для всієї родини. Це якісний час разом, для якого не потрібне яскраве освітлення та інтернет.

  • Тренування вдома. Ви можете вже зараз навчитися техніки виконання вправ з тренером (тренеркою) особисто чи онлайн, щоб потім вдома мати змогу виконувати їх навіть в сутінках. Гумові стрічки, турнік, гиря – з цим приладдям можна непогано тренуватися вдома.

  • Читання чи слухання. Паперова книжка і ліхтарик для читання, або електронна чи аудіокнига допоможуть якісно провести період відключення світла.

  • Сон. Якщо вже по 9 вечора, можна не грати в настолки й не читати – це ваш давно омріяний шанс виспатися.

  • Прогулянки просто неба. Але пам’ятайте про світловідбивні аксесуари (наприклад, браслет чи стрічка). Якщо ж вже доволі темно і ви перебуватимете біля проїжджих частин дороги – краще мати світловідбивний жилет (як у велосипедистів) та для зручності пересування налобний ліхтарик.

  • Механічна робота, що не потребує яскравого освітлення, може бути заспокійливим заняттям: прибирання, наведення ладу в шухлядах чи на робочому столі, зручне перепакування сипучих харчів тощо. Збільшення впорядкованості й зменшення хаосу довкола себе – це приємне для мозку явище.

  • Техніки психологічної самодопомоги.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну