«Місто Героїв» та ГО «ЕкоТека» висунули 124 пропозиції на перейменування вулиць: список

«Місто Героїв» та ГО «ЕкоТека» висунули 124 пропозиції на перейменування вулиць: список

Фото: Перший Криворізький

Вже завтра, 5 грудня, стартує громадське обговорення з питань перейменування об’єктів топоніміки. Воно відбуватиметься у формі електронних консультацій (опитування) за допомогою застосунку «Google Форми» і триватиме до 19.12.2023 включно.

Неформальний рух «Місто Героїв» та ГО «ЕкоТека» висунули 124 пропозиції до перейменування, з якими закликають ознайомитися містян.

“Вони всі дуже різні — є і на честь криворізьких Героїв, і на честь військових, і на честь політиків, і на честь художників, і на честь міст і річок. Є і Співоча і Гамірна. Ми врахували багато факторів у своїх пропозиціях, такі як: історична назва, особливості розташування, утворення гармонійних топонімічних ансамблів з сусідніми вулицями, відомих особистостей, які тут проживали чи працювали, а також досвід торішнього голосування. Якщо люди чітко тоді висловилися, що хочуть якусь нейтральну назву, то ми й не пропонували на цю вулицю фізичну особу або подію. Для нас було і є принциповим називати вулиці на честь наших місцевих Героїв, тому ми подаємо такі пропозиції і закликаємо криворіжців підтримати їх, віддячивши таким чином загиблим за їх вклад у наше сьогодення.” — дала коментар співзасновниця руху «Місто Героїв» Катерина Станкевич.

Важливо: список своїх пропозицій Місто Героїв та ЕкоТека нанесли на карту для зручнішого сприйняття інформації.

Долучайтесь до обговорень (голосування) у застосунки Google-форм. Нам вирішувати, як називати свої вулиці. Перелік об’єктів топоніміки, назви яких підпадають під дію Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», додається.

Посилання скопійовано в буфер обміну