В Україні запрацював перший з центрів реабілітації та порятунку диких тварин

В Україні запрацював перший з центрів реабілітації та порятунку диких тварин

Фото: Перший Криворізький

В Україні створять мережу центрів реабілітації та порятунку тварин. Тварин вже почав приймати національний парк «Черемоський».

Про це редакції «Першого Криворізького» стало відомо з публікації на офіційному сайті Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

У першому в мережі парку вже облаштували центр для утримання та лікування диких звірів, які потребують реабілітації та у подальшому будуть повернуті у дику природу. Це три вольєри закритого типу, в яких можуть перебувати як дрібні звірі, так і птахи, а також вольєр для копитних тварин.

У Міндовкіллі зазначають, що будівництві конструкцій за основу взяли досвід польських колег.

«Будівництво центрів реабілітації диких тварин це, по-перше, цивілізований підхід до збереження та допомоги природі. По-друге, це важливий трек в рамках нашого загального бачення відновлення живої природи, яка страждає внаслідок війни. Тому ми вже пропрацьовуємо концепцію створення мережі із 16 таких центрів по всій Україні», — говорить Міністр Руслан Стрілець.

У національному природному парку «Черемоськи» вже лікують поранену лисицю, яку місцеві жителі передали на реабілітацію. Тварина має травму лапки.

Зауважимо, що тварин після реабілітації будуть випускати у дику природу.


Надалі у парку також планують збудувати допоміжні споруди, щоб розмістити там операційну та бокси для догляду за важкотравмованими тваринами.

Криворізький лелека Льоха: що говорить з цього приводу орнітолог


Посилання скопійовано в буфер обміну