Важливо

На Дніпропетровщині поліцейська вмовила 11-річну дівчинку не чинити самогубство

На Дніпропетровщині поліцейська вмовила 11-річну дівчинку не чинити самогубство

Фото: Нацполіція

У Кам’янському, що на Дніпропетровщині, ювенальна поліцейська Дарина Довгопола знайшла потрібні слова та завадила 11-річній дівчинці скоїти самогубство.

Про це йдеться на сайті Нацполіції у Дніпропетровській області.

Як з’ясувалося, інспекторка раніше спілкувалася з дівчинкою. Вона залишила їй номер свого мобільного телефону та запропонувала звертатися, якщо буде потрібно.

26 листопада близько 18:40 до неї зателефонувала дівчинка та сказала, що має намір скоїти самогубство. Під час спілкування поліцейська зрозуміла, що дитина перебуває у пригніченому стані, тому діяти треба миттєво, але обережно.

Разом з колегами із сектору протидії домашньому насильству виїхала на місце події.

Дарина Довгопола постійно перебувала на телефонному зв’язку з дівчинкою і змогла зменшити емоційне напруження дитини, заспокоїла її та вмовила спуститися до правоохоронців.

Дівчинку доставили до медзакладу та залишили під наглядом лікарів. Нині її життю та здоров’ю нічого не загрожує.

А правоохоронці перевіряють причини та обставини, які змусили дитину до такого кроку.

«Шановні батьки та опікуни! Підтримуйте дружні стосунки у спілкуванні з дітьми, приділяйте увагу їхнім турботам та проблемам. Завжди з розумінням ставтеся до вирішення дитячих проблем, щоб у подальшому дитина хотіла вам довіряти і розуміла, що саме поруч із вами вона у безпеці. Якщо ви помічаєте будь-які ознаки стресу, занепокоєння чи поганого самопочуття у вашої дитини, обов'язково звертайтеся за професійною допомогою. Спеціалісти допоможуть вчасно розібратися в ситуації та подолати труднощі», – закликає поліція.
Як ми писали раніше, з 25 листопада по 10 грудня проходить всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яку в області розпочали з презентації інсталяції у Дніпрі.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну