Як облаштувати дім перед зимою: поради від Першого Криворізького

Як облаштувати дім перед зимою: поради від Першого Криворізького

Фото: Перший Криворізький

Для збереження тепла у домівці та зменшення використання електроенергії із холодів криворіжцям слід дотримуватися елементарних енергоефективних порад.

Тому редакція «Першого Криворізького» підготувала ілюстрації з рекомендаціями.

Зазначимо, що варто розуміти різницю між енергоефективністю та енергозбереженням. Якщо ви вимкнете світло, то заощадите енергію, проте почитати книгу вам не вдасться — це енергозбереження.

Якщо ж замінити лампу розжарювання на світлодіодну, то вам вдасться і почитати, і використати для цього менше енергії — і оце вже енергоефективність.

Експерти Центра екологічних ініціатив «Екодія» пояснюють, що енергія не береться нізвідки – в Україні вона виробляється переважно із викопного палива. Половину електроенергії до повномасштабного вторгнення росії постачали атомні електростанції, які в процесі роботи продукують тони радіоактивних відходів.

Ще третина та більша частина тепла для опалення – результат спалювання викопного палива, що забруднює повітря і посилює зміну клімату. Тож чим менше енергії ми споживаємо, тим менше шкоди довкіллю завдаємо і тим легше буде поступово заміщувати брудне паливо більш чистими та безпечними відновлюваними джерелами енергії (сонце, вітер, біомаса тощо).

Тому радимо облаштувати власну домівку перед настанням холодів:



А якщо у вас вдома між стіною та батареєю вже прилаштовано тепловідбиваючий екран, а на вікнах натягнуто додаткову плівку? Наступний крок — поділитися про енергоефективні заходи своїм друзям, родичам, колегам та сусідам.

В громадах Криворіжжя житлові будинки та комунальні об`єкти підключають до опалення



Посилання скопійовано в буфер обміну