У Кривому Розі пройшов забіг у рамках «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства»

У Кривому Розі пройшов забіг у рамках «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства»

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 26 листопада, у Кривому Розі пройшов забіг «Acting for survivors» довжиною 40 кілометрів. Захід пройшов у рамках міжнародної акції «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства».

Про це повідомляє журналістка «Першого Криворізького» з місця події.

Як ми писали раніше, у жовтні у Кривому Розі організовували забіг «Модрівські Скелі», присвячений пам'яті військовослужбовця Сергія Лакусти, який віддав своє життя за захист країни.

Цю кампанію у містах та громадах-партнерах щороку проводить Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFРА). Вона консолідує людей та організації в усьому світі, а також закликає запобігти та викорінити насильства.

Спортивна спільнота Кривого Рогу доєдналася до кампанії та взяла участь у забігу, який також проходитиме у різних містах України та за кордоном.

Організатором події у Кривому Розі стала спортивна громадська організація «Running Atmosphere».

«Цьогоріч Кривий Ріг вперше приєднався до щорічної міжнародної акції проти насильства. Плануємо і надалі проводити такі заходи в нашому місті. Для участі в забігу зареєструвалися 64 людини, але через дощ беруть участь трохи менше спортсменів», — повідомив тренер «Running Atmosphere» Віктор Білий.

Забіг стартував о 10:15 біля Палацу культури «Тернівський». Далі маршрут пролягав через парки «Шахтарський» (10:50), «Саксаганський» (12:20), парк «Героїв» на Соцмісті (13:00), повз театр Шевченка (13:40). Фінішували о 14:45 біля палацу культури «ПівдГЗК».

Спортсмени пробігли повністю 40 кілометрів або дистанцію на вибір.


Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну