У Кривому Розі пройшов забіг «Модрівські Скелі», присвячений загиблому військовому Сергію Лакусті

У Кривому Розі пройшов забіг «Модрівські Скелі», присвячений загиблому військовому Сергію Лакусті

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 14 жовтня, вранці у парку «Гданцівський» Центрально-Міського району Кривого Рогу стартував трейл "Модрівські Скелі".

Цього року спортивна подія присвячена пам'яті військовослужбовця Сергія Лакусти, який віддав своє життя за захист країни.

Про це повідомляє журналістка «Першого Криворізького» з місця події.

Забіг пройшов вздовж річки Інгулець, де спортсмени змогли насолодитися мальовничими краєвидами скель Модрівського заповідника.

Ініціатором проведення заходу виступила родина військового, яка звернулася з проханням організувати захід до спортивної громадської організації «Running Atmosphere».

«Мій брат також приймав участь в різних марафонах, дистанціях. Коли він загинув, ми вирішили таким чином вшанувати його пам'ять – влаштувати благодійний трейл «Модрівські скелі». Географія учасників доволі широка. Є учасники з Тернополя, Чернігова, Дніпра, Кривого Рогу, Запоріжжя, Олександрії, Нікополя. І з Києва люди також приїхали. Я обрала дистанцію 10 кілометрів, яка зараз як раз стартує», - поділилася сестра загиблого Героя Надія Носевич.

Сергій Лакуста за мирного життя був звичайною людиною, був одружений та виховував двох дітей, займався фермерством, приймав участь у забігах, був волонтером, в цілому проявляв проактивну громадську позицію.

Коли в Україну прийшла повномасштабна війна, Сергій, як справжній патріот, організував тероборону рідного села, а в березні 2022 року прийняв рішення поповнити лави ЗСУ.

Зі слів побратимів був справжнім воїном, кмітливим та розумним, технічно грамотним, людиною слова, зразком мужності, незламності та міцності духу.

Сергія нагороджено рядом державних нагород за зразкове виконання бойових завдань та високий професіоналізм при захисті територіальної цілісності та недоторканості України.

17 липня 2023 року під час виконання бойового завдання, захищаючи кордони нашої держави на території Сумської області, 38-річний Сергій разом з трьома побратимами натрапили на ворожу диверсійно-розвідувальну групу, де й загинув від куль диверсантів.

Метою заходу є агітація здорового способу життя, підвищення морального стану та бойового духу, що є вирішальним для нашої перемоги, вшанування пам’яті героїв ЗСУ.

Частина коштів буде передана на потреби військовослужбовців.

Для участі в забігу зареєструвалися 160 учасників. Вони долали дистанції:

  • трейл 20 кілометрів від 18 років;
  • трейл 10 кілометрів від 18 років;
  • трейл 5 кілометрів від 15 років;
  • скандинавська ходьба 5 кілометрів;
  • трейл 1,5 кілометрів діти від 10 до 14років;
  • трейл 500 метрів діти від 6 до 9 років.

На фініші кожен учасник забігу отримав пам'ятну медаль.





Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну