СБУ затримала депутата сільради Херсонщини, який перейшов на бік ворога

СБУ затримала депутата сільради Херсонщини, який перейшов на бік ворога

Фото: СБУ

Контррозвідники Служби безпеки затримали депутата однієї із селищних рад на Херсонщині, який перейшов на бік ворога у період захоплення регіону.
Зловмисник входив до складу забороненої Партії регіонів, а на початку повномасштабного вторгнення РФ зустрічав колони російських військ, які заходили на територію громади.

Про це йдеться на сайті СБУ.

Під час окупації регіону він один з перших запропонував загарбникам свою допомогу у війні проти України. Для цього почав масово здавати агресору місця перебування учасників руху опору та членів їх сімей.
Одним із перших кого здав зрадник – був його батько, що мав проукраїнську позицію та виступав проти збройної агресії РФ.

Батька-патріота відвезли до місцевої російської катівні. Там до нього застосовували численні тортури, якими намагались схилити до співпраці з окупантами.

При цьому депутата-зрадника призначили до окупаційної адміністрації, створеної на території громади під керівництвом гауляйтера Сальдо.

У псевдоустанові фігурант відповідав за розподіл «гумдопомоги» з РФ між прихильниками кремлівського режиму.
Також зрадник неодноразово брав участь у розграбуванні будинків місцевих жителів та викраденні людей, які чинили спротив загарбникам та їхнім поплічникам.
Крім того, фігурант з власної ініціативи «чергував» зі зброєю на російських блокпостах та «розквартировував» окупантів у помешканнях громадян, що виїхали на підконтрольну Україні територію.

Після звільнення селища він залишився на території громади, де намагався «залягти на дно» і таким чином уникнути правосуддя.

Завдяки комплексним заходам співробітники СБУ встановили місцеперебування зрадника і затримали його.
Під час обшуків у нього вилучено:
  • паспорт громадянина рф, який він отримав у червні 2022 року;
  • партійний квиток забороненої Партії регіонів;
  • пропагандистську символіку країни-агресора та інші речові докази незаконної діяльності.
Наразі на підставі зібраних Службою безпеки документів затриманому повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:
  • державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану;
  • колабораційна діяльність.
Йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Чоловіку загрожує довічне ув’язнення.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну