Важливо

Скільки підприємств на Криворіжжі мають борги із заробітної плати

Скільки підприємств на Криворіжжі мають борги із заробітної плати

Фото: Перший Криворізький

У Криворізькому районі майже півтора десятка підприємств різної форми власності мають заборгованість із заробітної плати або з відшкодування пенсій.

Про це повідомляє Криворізька РДА.

Причини цього можуть бути різні. Більшість підприємств постали перед труднощами, пов'язаними з карантинними обмеженнями в період пандемії ковіду та складнощами, до яких призвела військова агресія РФ на території України та початок повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Серед підприємств-боржників району ТОВ «Автомагістраль – Схід», ДП «Токівське гранітний кар’єр», комунальне підприємство «Апостоловеводоканал «Апостолівської міської ради», Радушанське житлово-комунальне підприємство, відокремлений підрозділ Криворізька теплова електрична станція ПАТ «ДТЕК Дніпроенерго», ДП «Токівське гранітний кар’єр», ПАТ «Підстепнянський завод будівельних матеріалів», Криворізька районна спілка споживчих товарів, КП «Апостолівська друкарня», КП «Софіївська друкарня», ТОВ «Рантьє», ТОВ «Горкіс Грант», СВК «Інгулець».

Станом на 1 листопада 2023 року заборгованість із заробітної плати у різних підприємств становить від 138 700 гривень до 107 000 гривень.

Заборгованість із відшкодування пенсій, призначених на пільгових умовах, становить для різних підприємств від 78 900 до 1024800 гривень.

Станом на 23 листопада 2023 року відокремлений підрозділ Криворізької теплової електричної станції ПАТ «ДТЕК Дніпроенерго» погасив в повному обсязі заборгованість з відшкодування пенсій призначених на пільгових умовах в сумі – 1024800 гривень.

У результаті продуктивної роботи Комісії заборгованість із виплати заробітної плати підприємствами Криворізького району зменшується, на початок 2023 року заборгованість складала 12869,4 тисяч гривень, станом на сьогодні - 5830,4 тисячі грн, що складає 54%.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну