Які докази того, що РФ планувала влаштувати голод в Україні, — розслідування GRC

Які докази того, що РФ планувала влаштувати голод в Україні, — розслідування GRC

Фото: Перший Криворізький

З'явилися нові докази того що росія планувала влаштувати голод в Україні та у світі, почавши підготовку до викрадення українського зерна ще у 2021 році. Про це редакції «Першого Криворізького» стало відомо з викладеного розслідування Global Rights Compliance.

Раніше редакція нашого сайту повідомляла, що агросектор — найбільша експортна галузь України. Вона попри повномасштабну війну у 2022 році забезпечила понад половину всього експорту: за даними Мінагро за кордон було відправлено продукції на понад 23 мільярди доларів.

Незалежна експертна група Global Rights Compliance встановила деталі того як рф викрадала українське зерно, для того, щоб отримувати дохід від його продажу, заморити українців голодом, поглибити глобальну продовольчу кризу. Експертна група наводить такі докази:




Зазначимо, що розслідування базується на матеріалах, які стосуються періоду з грудня 2021 по липень 2023. А всі матеріали розслідування експертної групи Global Rights Compliance направили до Міжнародного кримінального суду.

Росія заплатить: яка сьогодні сума завданих збитків довкіллю України



Посилання скопійовано в буфер обміну