Чому в Кривому Розі стало чистіше повітря

Чому в Кривому Розі стало чистіше повітря

Фото: Перший Криворізький

За дев'ять місяців 2023 року в Кривому Розі зменшилися обсяги викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, це порівняно з торішніми показниками аналогічного періоду 2022 року.

Про це журналістці «Першого Криворізького» стало відомо з посту в одній із соціальних мереж Управління екології виконкому Криворізької міської ради.

Чиновники пов'язують тенденцію зменшення викидів у повітря зі зменшенням промислового виробництва місцевих підприємств на 17%.

Зазначимо, що екоактивісти громадської організації «Досить труїти Кривий Ріг» також підтверджують факт зменшення шкідливих викидів у повітря, але не лише через те, що зменшилося виробництво підприємств, а і через місця встановлення робочих місцевих станцій моніторингу викидів та якості повітря. Тому що вони знаходяться не на місцях виходу шкідливих речовин від виробництва.

Нагадаємо, що нещодавно криворізькі екоактивісти розробили новий мобільний додаток для перевірки якості повітря, станції якого майже кожного дня фіксують погіршення якості повітря вечірній час у Металургійному та Довгинцівському районах Кривого Рогу.




Із загального обсягу викидів у Кривому Розі, то 87% складають викиди підприємства «АрселорМіттал Кривий Ріг», 3,43% належать ПРАТ «ПІВНГЗК», 3,36% - ПРАТ «Кривий Ріг Цемент» та 2,93% — ПРАТ «ЦГЗК». Обсяги викидів інших підприємств складають 3,28%.

Зазначимо, що за даними Лабораторії спостережень за станом атмосферного повітря Кривого Рогу Дніпропетровського регіонального центру з гідрометеорології за 9 місяців 2023 році в порівнянні з минулим роком середньомісячні концентрації діоксиду сірки, оксиду вуглецю, фенолу та аміаку не змінились, при цьому середньомісячні концентрації діоксиду азоту зменшились на 25 %, пилу на 23%, оксид азоту на 20% та формальдегіду – 14%.



В рамках реалізації заходів Міської екологічної програми підприємства виконують заходи у сфері охорони атмосферного повітря. Заходи з пилопригнічення пилуючих поверхонь відвалів, хвостосховищ проведено на площі 286,2 гектара.

Посилання скопійовано в буфер обміну