Молоді підприємці Миколаєва відновлюють зруйновані РФ теплиці

Молоді підприємці Миколаєва відновлюють зруйновані РФ теплиці

Фото: Перший Криворізький

Одне з підприємств Миколаєва, яке займається озелененням, утратило половину теплиць і зелених насаджень через обстріли російських військових. Співвласниця підприємства Катерина Федотченко розповіла редакції «Першого Криворізького», що до початку повномасштабного вторгнення російської армії в планах була реконструкція теплиць.

Миколаївське підприємство працює з 1981 року та вирощує декоративні рослини для ландшафтного дизайну й озеленення.

«Особисто я займаюся вирощуванням рослин шість років і мала дуже великі плани на те, щоб розвинути це підприємство. Ми вирощували квіти для міста у великих обсягах, тисячами. А з приходом війни не те що розвиватися — неможливо було працювати, тому що в нашому районі літали ракети, як комашня.

Потім, через пів року від початку повномасштабного вторгнення, наш район стали обстрілювати ще більше. І о 5-й годині ранку 19 серпня 2022 року прилетіла перша ворожа ракета саме на територію підприємства. Ми думали, що це все, але пройшло два дні — й знову потрапило ще чотири ракети», — говорить співвласниця підприємства Катерина Федотченко.


За словами Катерини Федотченко, на підприємстві постраждало вісім теплиць, шість із яких розтрощені вщент, також 24 одиниці техніки розбиті, три з них відновленню не підлягають. Жінка розповідає, що від держави допомоги не одержали і намагаються підтримувати теплиці власними силами.



«Але це все матеріальне, головне — що всі живі, неушкоджені. Ми молоді підприємці й знаємо, як підіймати підприємство в найскрутніших обставинах, тому думаю, що і в цей раз ми справимось із завданням. Так, ми втратили те, чим ми жили. Ми віримо, що війна закінчиться і ми знову відбудуємо, і зробимо ще краще, ніж було»,— переконана Катерина Федотченко.


Редактор: Альона Музика

Посилання скопійовано в буфер обміну