Обережно, фішинг: в Укренерго попередили про розсилку листів з вірусом від імені компанії

Обережно, фішинг: в Укренерго попередили про розсилку листів з вірусом від імені компанії

Фото: Pixabay (ілюстрація)

Українців, в тому числі криворіжців, попереджають про фішингову шахрайську схему. Начебто від імені «Укренерго» зі сторонніх адрес розсилають листи із вірусом.

Про це повідомляє пресова служба компанії у Telegram.

«На фото зразок небезпечних листів, які шахраї намагаються розсилати нашим підрядникам та контрагентам начебто від імені «Укренерго». Будь ласка, будьте уважні! Такі листи можуть містити вірус», - йдеться у повідомленні.


У компанії звертають увагу на ознаки фальсифікації:

  • лист відправили не з офіційної адреси. Всі співробітники НЕК «Укренерго» користуються поштою виключно з доменом @ua.energy . Якщо вам прийшов лист від нашої компанії з іншого домену – видаляйте, не відкриваючи!

  • ДП «Укренерго» не існує. Офіційна назва нашої компанії, яка використовується в діловому листуванні – НЕК «Укренерго». До 2019 року використовувалась офіційна назва ДП «НЕК «Укренерго».

  • «Бухгалтер Елена Витальевна» - фейк без прізвища. Співробітники НЕК «Укренерго» не ведуть листування без зазначення повних даних відправника і, тим більше російською мовою!

Національна енергетична компанія «Укренерго» вже звернулась до правоохоронних органів з проханням знайти шахраїв, які неправомірно використовують дані компанії.

«Просимо уважно перевіряти всі адреси, з яких надходять листи нібито від НЕК «Укренерго». Наш офіційний домен - @ua.energy», - повідомляє компанія.

Як ми писали раніше, поліція надала рекомендації як не стати жертвами шахрайства з використанням фішингу.


Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну