За тиждень на Дніпропетровщині понад 10 тисяч людей з ГРВІ звернулись до лікарів

За тиждень на Дніпропетровщині понад 10 тисяч людей з ГРВІ звернулись до лікарів

Фото: Canva

За останній тиждень у Дніпропетровській області до лікарів звернулися понад 10 тисяч людей з ознаками ГРВІ. У порівнянні з попереднім тижнем захворюваність зросла на 8%. Епідемічний поріг не перевищений.

Про це під час пресконференції розповіла завідувачка відділення Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики хвороб Олена Кузьменко.

«На коронавірус захворіли понад 1,3 тисячі пацієнтів. Це майже вдвічі більше, ніж тижнем раніше. Втім, для порівняння скажу: у жовтні 2021 року ми зареєстрували в області десь 40 тисяч випадків СOVID-19, – зазначила Олена Кузьменко, – Велику роль в боротьбі з хворобою зіграла вакцинація. В регіоні зробили понад 3 мільйони щеплень».

Вона закликала не нехтувати цією найефективнішою профілактикою. Особливо тих, хто в групі ризику. Людей, старших за 60 років, із серйозними супутніми захворюваннями, медпрацівників.

«Пам’ятайте, щеплення проти грипу не захищає від коронавірусу. І навпаки. Їх можна робити в один день або з будь-яким інтервалом», – розповіла Олена Кузьменко.

За її словами, саме жовтень-листопад – оптимальний період для вакцинації.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну